Biden’dan İsrail’e uyarı: Daha fazla çatışma istemiyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Biden’dan İsrail’e uyarı: Daha fazla çatışma istemiyoruz
Abone ol

 

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in İran’a yönelik gerçekleştirdiği son saldırının, bölgedeki gerilimi artıran bir son olmasını temenni ettiğini ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in İran’a yönelik saldırısının, artan bölgesel gerilimleri sona erdirmesi açısından bir dönüm noktası olmasını umduğunu belirtti.Biden, uluslararası diplomasi yoluyla kalıcı bir barış sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in İran’a yönelik düzenlediği saldırıyla ilişkin açıklamada bulundu. Philadelphia’da konuşan Biden, “İsrail’in İran’a yönelik saldırısının son olmasını umduğunu” söyledi.

ABD Başkanı, İsrail’in İran’daki “askeri hedefler dışında hiçbir şeyi vurmamış gibi gözüktüğünü” de ekledi.

İsrail’den misilleme saldırı

İsrail, İran’ın 1 Ekim’deki füze saldırılarına ”misilleme” olarak İran’daki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini açıkladı.

İran, Tahran ve ülkenin batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaların hedef alındığını ve hava savunma sistemlerinin saldırılara ”başarıyla” karşı koyduğunu ancak bazı noktalarda ”sınırlı hasar” meydana geldiğini duyurdu.

İsrail, saldırının ”başarıyla” tamamlandığını açıkladı. İran ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırılarda 2 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Orta Doğu kaynıyor, bölgesel savaş riski artıyor; neler yaşandı?

Orta Doğu’da bölgesel savaş endişelerini artıran gerilimli ve çatışmalı bir süreç yaşanıyor. İsrail’in Hizbullah’ın binlerce iletişim cihazını patlatmasıyla başlayan süreç, İsrail’in Lübnan’ın güneyine başlattığı kara harekâtı ve İran’ın Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından balistik füzelerle yaptığı misilleme saldırısıyla giderek ısınıyor. İsrail, 7 Ekim 2023’ten beri Gazze’de sürdürdüğü savaşın hedefleri arasına Lübnan’ın güneyi, İsrail’in kuzeyinde ”yerlerinden edilmiş” vatandaşlarının bölgeye geri dönmesini de ekledi ve Hizbullah’tan Litani Nehri’nin gerisine çekilmesini istiyor. 

ABD’nin gerilimi tırmandırmama uyarıları, Katar ve Mısır ile birlikte yürüttüğü ateşkes çabalarının ortasında Lübnan’da Hizbullah’a yönelik art arda iki büyük saldırı düzenlemişti. İsrail, Hizbullah’a ait binlerce iletişim cihazını iki gün üst üste eş zamanlı saldırılarla patlattı. 

 

 

 

 

 


Yorum Yazın