Bir simülasyonda mı yaşıyoruz? Bilim insanları açıkladı: Kanıtı İncil'de saklı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir simülasyonda mı yaşıyoruz? Bilim insanları açıkladı: Kanıtı İncil'de saklı
Abone ol
Bir simülasyonda mı yaşıyoruz? Bilim insanları, gelişmiş bir yapay zeka dünyasındaki karakterler olduğumuzu iddia ediyor ve kanıtın İncil'de saklı olduğunu söylüyor.

Daily Mail'de yer alan habere göre; eğer kendinizi Matrix'e benzeyen, ikna edici bir sanal gerçeklikte yaşıyormuş gibi hissediyorsanız, bir bilim insanı sizin haklı olabileceğinizi düşünüyor.

Portsmouth Üniversitesi'nde fizik doçenti olan Melvin Vopson, tüm evrenimizin gelişmiş bir bilgisayar simülasyonu olabileceğini iddia ediyor.

Ve bu sözde simülasyon hipotezinin doğru olduğunun kanıtı, İncil'de apaçık ortada saklı olabilir.

Profesör Vopson MailOnline'a şunları söyledi: 'İncil bize bir simülasyonun içinde olduğumuzu söylüyor ve bunu kimin yaptığını da söylüyor.

Profesör Vopson, Yeni Ahit'in ilk dört kitabından biri olan ve Hristiyan İncili'nin ikinci kısmı olan Yuhanna İncili'ni örnek gösteriyor.

Yuhanna İncili şu güçlü ifadeyle başlar: 'Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrı'ydı.'

Profesör, bu ayetin 'Hristiyan doktrininde derin teolojik öneme sahip' olduğunu, ancak evrenin bir simülasyon olduğu bağlamında ele alındığında 'ilgi çekici çıkarımlar' taşıdığını söylüyor.

Bu meşhur cümledeki 'Kelime'nin, simülasyonu yöneten ve kontrol eden temel bilgisayar kodunu ifade ettiğini ileri sürüyor.

Matrix'i izleyen herkesin bileceği gibi, büyük ya da küçük her bilgisayar simülasyonu, tüm yaratılışın kurallarını yazan harf ve rakamlardan oluşur. 


Yorum Yazın