Bişektomi (Yanak Estetiği) ile Harika Yanaklar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bişektomi (Yanak Estetiği) ile Harika Yanaklar
Abone ol
Yanak estetiği olarak da bilinen bişektomi, yüz hatlarına daha keskin bir görüntüye sahip olması için yanak yağlarının alınması ile yapılan bir işlemdir. Hollywood yanağı ve bişektomi, iç içe geçmiş terimler olarak zaman zaman birbirlerinin yerlerine kullanılmaktadır.

Bişektomi (Yanak Estetiği) Nedir? Nasıl Uygulanır?

İdeal yüz hatlarına sahip olmak isteyen kişilerin sık sık kullandığı bir işlem olan bişektomi, yüz hatlarının orantılı hale gelmesi için uygulanan bir işlemdir. Bazı durumlarda kişiler normal kilolarında olsa bile yüz yapısındaki yağ oranı fazla olması nedeni ile kilolu görünebilmektedir.

Bu işlemde genellikle lokal anestezi kullanılmaktadır. Ancak bazı durumlarda hekiminiz genel anestezi yapılmasını da isteyebilir. Yanak içi yağ dokusuna ulaşılır ve bu dokunun belirlenen kısmı alınır.

Bişektomi (Yanak ve Yüz İnceltme) Kimler İçin Uygundur?

Bu işlem, her cinsiyetten ve her yaştan kişiler için uygulanılsa da operasyon için uygun görülen al yaş sınırı 25’tir. 25 yaşın dolması ardından kişinin yüz hatları oturur ve bu yaştan sonra belirgin değişiklikler olmaz. Yanak estetiği ya da farklı bir deyişle bişektomi, yanaklarından yağ miktarı fazla olan, yanakları tombul görünümde olan ve yüz hatları belirgin olmayan kişilere uygulanmaktadır.

Bişektomi Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Bu işlemden sonra kişilerin hastanede kalması gerekmemektedir. Kısa bir dinlenmeden sonra hasta taburcu edilmektedir. Yapılan bişektomi ameliyatından sonra hekim ilaç kullanmanızı önerebilir. Ayrıca iyileşme sürecinizin kısa sürmesi için ağız içi temizliğinize de dikkat etmelisiniz.

Yağ Enjeksiyonu Nedir? Nasıl Yapılır?

Bu işlem bir yerden alınan yağ hücrelerinin iğne ile başka bir yere enjekte edilmesine denmektedir. Yağ genellikle karın kısmından alınmaktadır. Verilen yağ hücreleri yüze yağ enjeksiyonu ile yeni yerlerinde yaşamaya devam eder. Yağ enjeksiyonun başarılı şekilde olması, verilen yağ hücrelerine bağlıdır.

Bu işlemi yapmanın birçok farklı tekniği ve aleti vardır. İşlemin nasıl yapılacağına hekimler karar vermektedir.

Yağ Enjeksiyonu Neden Yapılır?

Bu işlem yalnızca yüze yapılmamaktadır. Vücudun çeşitli bölgelerine uygulanan estetik bir müdahaledir. Bu işlemin amacı yüze yağ enjeksiyonu yapılmasının yanı sıra herhangi bir nedenle ciltte meydana gelen deformasyonlarda düzeltilmektedir. Yağ enjeksiyonu tekniği, ciltte daha yumuşak bir cilt altı çöküşler elde etmek için kullanılmaktadır.

Yağ Enjeksiyonu İçin Alınacak Yağlar Hangi Bölgelerden Alınabilir?

Bu işlem için birçok farklı bölgeden kan alınabilmektedir. Göbek ya da basen çevresinden alınan yağlar, yüze yağ enjeksiyonu için özel kanüller ile kişinin yüzüne ya da uygulama yapılacak alana enjekte edilir.

Lip lift (Dudak Kaldırma) Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır?

Lip lift ameliyatı, üst dudak ve burun arasındaki boşluğun cerrahi işlemler ile kısaltılarak dudakların daha belirgin ve çekici bir görüntü kazanması için yapılmaktadır. Lokal ya da genel anestezi ile yapılan lip lift, oldukça kısa bir işlemdir. Operasyon sırasında uygulanacak işlemler, kişinin ihtiyaçlarına ve isteklerine göre değişiklik göstermektedir.

Kimler Lip Lift İçin Uygun Adaylar?

Yaş nedeni ile yüzün çeşitli bölgelerinde sarkmalar meydana gelmektedir. Bu işleme en sık ilerleyen yaşlarda ihtiyaç duyulmaktadır. Üst dudak kısaltması yani lip lift ile ilgilenen birçok kişi genellikle durumunun farkında değildir. Kısacası üst dudağının görünüşünden rahatsız olan herkes bu işlemi yaptırabilmektedir.

Lip lift Ameliyatı Yöntemleri Nelerdir?

Bu ameliyatında diğer ameliyatlarda olduğu gibi çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Kişinin istekleri ve yapılacak işleme göre lip lift yöntemi belirlenmektedir. Yöntemler uygulama yapılacak bölgenin yapısına, kişinin yaşına ve daha birçok faktöre bağlı olarak değişiklik göstermektedir.


Yorum Yazın