Bitcoin'in fiyatı hızla artışa geçti! 62 bin doların üzerine çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bitcoin'in fiyatı hızla artışa geçti! 62 bin doların üzerine çıktı
Abone ol
Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişiminin ardından başkanlık yarışını kazanma ihtimalinin arttığına yönelik beklentiler nedeniyle 62 bin doların üzerine çıktı.

Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasası son 24 saatte %4,1 artarak 2 trilyon 300 milyar dolara yükseldi. Bu artışın ardında yatan nedenler üzerine analistler çeşitli değerlendirmelerde bulunuyor.

Analistler, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki fiyat artışlarının, eski ABD Başkanı Trump'a yönelik Pensilvanya'daki mitingde gerçekleştirilen silahlı saldırı girişiminin ardından yaşanan olumlu beklentilerden kaynaklandığını belirtiyor. Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için aday olan Trump, destekçilerine hitap ettiği sırada sağ kulağından yaralanmış ancak sağlık durumu iyi olduğu açıklanmıştı.

Bitcoin, son 24 saat içinde %4,6'ya yakın bir artışla 62,922 dolar seviyesine yükseldi. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum ise %4,7 değer kazanarak 3,353 dolar seviyesine ulaştı.

Kripto para piyasalarındaki bu hareketlilik, politik olayların ve özellikle büyük ölçekli etkinliklerin piyasa üzerindeki etkilerini bir kez daha gözler önüne seriyor.


Yorum Yazın