Boeing'in ürettiği iletişim uydusu yörüngede parçalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Boeing'in ürettiği iletişim uydusu yörüngede parçalandı
Abone ol
“IS-33e” olarak da bilinen Intelsat 33e iletişim uydusunun operatörü Intelsat, uydunun arızalanmasının ardından parçalandığını duyurdu. Boeing ile işbirliği içinde kapsamlı bir analiz yürütüldüğü belirtildi.

Intelsat, “IS-33e” iletişim uydusunun arızalandığını ve hizmetinde aksamalar meydana geldiğini daha önce açıklamıştı. Ancak, bu duyurudan yalnızca iki gün sonra uydu yörüngede parçalandı ve tamamen kayboldu. Intelsat, parçalanma nedenine dair kapsamlı bir analiz sürecinde olduklarını vurguladı ve bu süreçte uydu üreticisi Boeing ile hükümet kurumlarıyla işbirliği içinde çalıştıklarını bildirdi.

Boeing, uydunun parçalanmasına dair herhangi bir açıklama yapmadı. “IS-33e” uydusu, Ağustos 2016’da yörüngeye fırlatılmış ve Ocak 2017’de hizmet vermeye başlamıştı. Intelsat, 19 Ekim’de yaptığı açıklamada, uydunun arızalanmasının Avrupa, Afrika ve Asya-Pasifik bölgelerindeki birçok müşterisini etkilediğini belirtti.

Boeing’in Mevcut Sorunları:

Boeing, uzun süredir karşılaştığı problemlerle de gündemde. Şirket, NASA astronotlarını taşıyan Starliner mekiğini ilk kez uzaya göndermeden önce iki kez ertelemeler yaşamıştı. Helyum sızıntısı tespit edilen mekikte yapılan incelemeler, sorunun kaynağını belirlemekte yetersiz kalmıştı. NASA, astronotların güvenliği nedeniyle bu görevleri 2025 Şubat ayına kadar erteledi.

Ayrıca, Boeing’in çalışanları ile yaşadığı grev sorunu da dikkat çekiyor. 33 bin civarındaki çalışan, zam teklifini kabul etmemesi üzerine 13 Eylül’de greve gitmişti. Şirket, maliyetleri düşürmek amacıyla işe alımları dondurma ve gereksiz harcamaları askıya alma gibi önlemler almayı planladığını duyurdu. Boeing Üst Yöneticisi Kelly Ortberg, 12 Ekim’de çalışanlara gönderdiği mesajda iş gücünü %10 azaltma hedefinde olduklarını açıkladı.


Yorum Yazın