Bu aylarda daha da artıyor: Kuruyan cildiniz için bunları mutlaka yapın...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu aylarda daha da artıyor: Kuruyan cildiniz için bunları mutlaka yapın...
Abone ol
Değişen mevsimlerle birlikte, cildinizde de farklılaşmalar, kurumalar görülebilir. İşte uzman isimlerden cilt kuruluğu için bakım önerileri...

Cilt kuruluğunun sebebi cildin en üst tabakası olan epidermiste yeterli miktarda nem bulunmamasıdır. Kuru ciltlerde gerekli nem ve yağa sahip olmadıklarından pul pul dökülmeler meydana gelebilmektedir. Pek çok kişide genetiktir fakat mevsim geçişleri veya soğuk havalarda normal ciltlerde de görülebilen bir durumdur. Nem ve ısı değişimleri sonucunda su dengesi bozulan cilt hassas hale gelip kuruyabilmektedir. Kuru ciltler hassasiyet kaynaklı kızarıklıklar yaşanılabilmekte ve daha çabuk tahriş olabilmektedir. Sıkça kaşıntı sorunu yaşayabilir ve egzama olma olasılığı daha yüksek bir cilt tipidir. Ayrıca nem ihtiyacı yeterince giderilmeyen kuru ciltler de daha erken kırışma ve ince çizgi oluşumu görülmektedir.

Kuru cilde sahipseniz dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

Öncelik olarak düzenli su içmelisiniz. Günlük 2.5 litre su tüketmeniz gerekmektedir.

Güneş kremlerini her mevsim kullanmalısınız. Makyaj yapmadan önce de kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

Gece ve gündüz kremleri dışında cildinizin nem dengesini sağlayacak maske ve serumlardan faydalanmalısınız.

Belirli zamanlarda doğal yağ ve maskelerle cilt bakımınızı desteklemelisiniz.

Makyaja başlamadan önce cildinizi nemli tutacak bir makyaj bazı ile korumalısınız.

Sıvı ve nemlendirici özelliği yüksek fondötenler seçmelisiniz.

Kuru cilde sahipseniz, günlük cilt temizliğinizi yaparken sabun yerine cildi kurutmayan, alkol içermeyen doğal içerikli ürünler kullanmalısınız.

Pahalı kozmetik ürünler ve pek çok zararlı kimyasala maruz kalmaya sebep olan cilt bakımlarının yerine, evlerinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz doğal içerikli kuru ciltler için nemlendirici maske tarifleri ile sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

Muzlu yoğurt maskesi

Bir kaba yoğurt döktükten sonra bir adet muzu ezerek yoğurtla birlikte karıştırın. Dilerseniz içine 1 yemek kaşığı bal da dökebilirsiniz. Bu karışımı temizlemiş olduğunuz cildinize sürerek 15 dakika beklemenizin ardından ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Bal ve yumurta maskesi

1 yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırdıktan sonra cildinize uygulayın 15 dakika sonra ılık su ile temizleyin. Bal cildinizi nemlendirip antioksidan sağlarken yumurta cildinizin temizlenmesini ve parlamasını sağlayacaktır.

Yulaf ve elma maskesi

Elmayı rendeledikten sonra yulafla karıştırın. Karışımı çok az suda pişirin. Ilıdıktan sonra 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyip iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı cildinize sürdükten sonra 20 dakika bekleyin ve su ile yıkayın.


Yorum Yazın