Bursa’da "Daltonlar" suç örgütü operasyonu: 10 gözaltı, 9 tutuklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bursa’da "Daltonlar" suç örgütü operasyonu: 10 gözaltı, 9 tutuklama
Abone ol
Bursa’da iş adamını tehdit edip silahla yaralayan “Daltonlar” suç örgütü üyelerine yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı, 9’u tutuklandı.

Bursa’nın Gürsu ilçesinde, Azerbaycan uyruklu bir iş adamının tehdit edilip silahla yaralanmasının ardından gerçekleştirilen operasyonda, “Daltonlar” suç örgütüne üye olduğu iddia edilen 10 kişi gözaltına alındı. Olay, 25 Eylül tarihinde motosikletli iki kişinin iş adamına kahvehanede tabancayla ateş açarak bacağından yaralamasıyla başlamıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından mağdurun ifadesine başvurdu. Mağdur, suç örgütü üyelerinin kendisine ulaştığını ve “Can Dalton’un selamı var.” diyerek tehditte bulunduklarını, başka birine olan borcunun ödenmesini istediklerini ifade etti. Bu bilgi üzerine soruşturma derinleştirildi.

Kamera İncelemeleri ve Tespitler

Olayın detaylarını araştıran Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde ve çevresinde bulunan 300’den fazla güvenlik kamerası kaydını inceledi. Motosikletli iki zanlıdan birinin M.M.Ç. (17) olduğu belirlendi. Zanlıların olaydan bir gün önce Gürsu’ya gelerek keşif yaptıkları, bu süreçte onlara yardım eden başka kişilerin de bulunduğu tespit edildi. Ayrıca, saldırı öncesi ve sonrasında yaklaşık 10 saat boyunca kasklarını çıkarmadıkları da ortaya çıktı.

Eş Zamanlı Baskınlar

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen ekipler, özel harekat polisleri eşliğinde Bursa, İstanbul, Muğla ve Hatay’da belirlenen 10 adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonda M.M.Ç, B.A. (19), J.K. (33), Ö.A. (24), T.E. (39), E.A. (27), A.T. (21), T.K. (22), N.K.Y. (19) ve R.Ö. (34) gözaltına alındı.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. “Daltonlar” suç örgütünün sözde yöneticilerinden olduğu öne sürülen B.A. dahil 9 kişi tutuklanırken, R.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Yorum Yazın