CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda Asu Kaya başkan seçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda Asu Kaya başkan seçildi
Abone ol
CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda Asu Kaya başkan seçildi. Kaya, mücadeleye devam edeceklerini ve İstanbul Sözleşmesi'ni alacaklarını vurguladı.

CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda Asu Kaya başkan seçildi. 662 delegenin oy kullandığı seçimde Kaya, 477 oyla başkan oldu. Kaya, "Bu ülkenin tepesine binen bu iktidarla hep birlikte mücadeleye başlayacağız. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in liderliğinde, CHP'mizle Anadolu'da halkın iktidarını ilmek ilmek örmeye devam edeceğiz. O İstanbul Sözleşmesi'ni alacağız. Asla vazgeçmiyoruz" dedi.

Kurultay, "Eşitlik ve Adalet" temasıyla Ankara ATO Congresium'da yapıldı. Seçimde Asu Kaya 477, Aylin Nazlıaka ise 146 oy aldı. 10 oy geçersiz sayıldı. Kurultay sırasında Birsen Bayar, Birsen Temir Saraç ve Merve Kır, Aylin Nazlıaka lehine adaylıktan çekildi.

Aylin Nazlıaka, veda konuşmasında "Hakikaten evinden, işinden, sağlığından feragat ederek çalışan sizlerin her birine tek tek teşekkür ediyorum. Asu Başkan'a başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun" dedi.

Asu Kaya ise zafer konuşmasında, "Sayın başkan sizi hiçbir yere göndermeye niyetimiz yok. Kadın mücadelesi siz olmadan asla olmaz. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in liderliğinde, CHP'mizle Anadolu'da halkın iktidarını ilmek ilmek örmeye devam edeceğiz. O İstanbul Sözleşmesi'ni alacağız. Asla vazgeçmiyoruz" diye konuştu.


Yorum Yazın