CHP Bağcılar Gençlik Kolları'ndan 'Yenidoğan Çetesi' eylemi: Hastanelerin kapısına afiş asıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Bağcılar Gençlik Kolları'ndan 'Yenidoğan Çetesi' eylemi: Hastanelerin kapısına afiş asıldı
Abone ol
En az 12 bebeğin ölümüne neden olduğu iddia edilen 'Yenidoğan çetesi'ne yönelik tepkiler devam ediyor. CHP Bağcılar Gençlik Kolları, olayla bağlantılı hastanelerin kapısına dikkat çekici afişler asarak protesto düzenledi.

'Yenidoğan çetesi' skandalı, Bakırköy Savcılığı'nın hazırladığı 400 sayfalık iddianamenin basına sızmasının ardından büyük tepkilere neden oldu. Bu iddialar sonucunda, olaya karıştığı öne sürülen 10 hastanenin ruhsatları iptal edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bağcılar Gençlik Kolları, bu olayla ilgili dikkat çekici bir eylem gerçekleştirdi. Üyeler, Bağcılar'daki hastanelerin kapısına “Bu ülkeden SGK’dan 8 bin TL almak için 12 bebek öldürüldü” yazılı afişler astı. Bu eylem, sağlık sistemindeki yolsuzlukları ve bebe ölümlerini protesto etmek amacıyla düzenlendi.

CHP Bağcılar Gençlik Kolları Başkanı Ulaş Atik, yaptığı açıklamada, “Yaşamdan koparılarak katledilen, kaybettirilen her bir canlı mücadele gerekçemizdir. Bu politik yoksayım ve yok etmeye dönük örgütlü politik mücadelemiz, özgür bir yaşam inşa edene kadar devam edecek” dedi. 


Yorum Yazın