CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Sorun bir kişinin Meclis’te konuşması ile çözülemez”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: “Sorun bir kişinin Meclis’te konuşması ile çözülemez”
Abone ol
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yönelik “umut hakkı” önerisi üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasetteki çözümün tek bir kişinin açıklamalarıyla sağlanamayacağını vurguladı.

Diyarbakır’ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a Meclis’te silah bırakma çağrısı yapmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Özel, “Sorun bir kişinin Meclis’te konuşması ile çözülemez. Kürtlerin yaşadığı sorunların sadece bir kişinin konuşmasıyla değil, 86 milyonun temsilcilerinin konuşmasıyla çözülebilecektir. Siyasetin önüne açılmasıyla, kurulacak masaya 86 milyonun oturmasıyla çözülecektir” dedi.

CHP lideri, barışa giden yolda her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirterek, “CHP, barışa giden, annelerin gözyaşını dökmesini ve şehit gelmesini engellemek, terör örgütünün ortadan kalkması için söylenecek her sözü anlamlı bulur” ifadelerini ekledi.

Özel’in Açıklamalarından Öne Çıkanlar:

• “Kürtlerin sorunu olup olmadığına devlet değil, Kürtler karar verir. Kürtlerin sorunları vardır ve çözülmesi gerekir.”

• “Kapalı kapılar ardında biz yaptık diyen anlayışla değil, Kürtlerin yaşadığı sorunları gören bir anlayışı savunuyoruz.”

• “Mevcut anayasaya harfiyen uyulmadıkça, antidemokratik uygulamalardan vazgeçilmedikçe, AİHM kararlarına uyulmadıkça biz yeni anayasaya çalışmalarında yokuz.”

Özgür Özel, bu konudaki duruşlarının kararlı olduğunu ve çözüm sürecine katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.


Yorum Yazın