CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Şam’a yapılacak ziyaret talebine Şam yönetiminden olumlu yanıt geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Şam’a yapılacak ziyaret talebine Şam yönetiminden olumlu yanıt geldi
Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Şam’a yapmayı planladığı ziyarete ilişkin Şam yönetiminin olumlu yanıt verdiğini açıkladı. Bulut, görüşmenin gerçekleşmesi için şartların olgunlaşmasını beklediklerini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Halk TV’de katıldığı bir programda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Şam’a yapılacak ziyaret talebine Şam yönetiminden olumlu yanıt geldiğini duyurdu. Bulut, "Şam ile irtibatımız var. Görüşme niyetine ilişkin, bu konuların çözümüne ilişkin niyet ifadesi karşılık buldu. Bundan sonraki süreç sadece şartların olgunlaşması, yani nerede ve hangi tarihte görüşme yapılacağının planlanması olacak. Şam’dan gelen yanıt olumlu olduğu için görüşmenin gerçekleşmesi için adımlar atılacak" dedi.

Bulut, Suriye ile yapılan temasın önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin Suriye politikasını eleştirdi ve barışçıl bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Özgür Özel ise geçen hafta yaptığı açıklamada, Türkiye ile Suriye arasında masaya oturarak sorunları çözmeyi amaçladıklarını ve bu konuda uluslararası destek arayışında olduklarını ifade etmişti.


Yorum Yazın