CHP Grup Başkanvekili Murat Emir: Pazar günü görüştürerek Türkiye duymasın, Türkiye fark etmesin, kimse fark etmeden kaçıralım diyorsunuz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir: Pazar günü görüştürerek Türkiye duymasın, Türkiye fark etmesin, kimse fark etmeden kaçıralım diyorsunuz
Abone ol
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, bugün Meclis Genel Kurulu'na getirilmesi beklenen milyonlarca sokak köpeğinin katledilmesinin önünü açtığı yorumları yapılan kanun teklifi öncesinde iktidarı bir ke z daha uyardı ve “Genel kurulda da Pazar günü görüştürerek Türkiye duymasın, Türkiye fark etmesin, kimse fark etmeden kaçıralım diyorsunuz” dedi.

Muhalif- Ankara

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, yarın meclis genel kuruluna getirilecek olan milyonlarca sokak köpeğinin katledilmesinin önünü açan tartışmalı kanun teklifi öncesinde iktidarı bir kez daha uyardı. Emir genel kurulda iktidar sıralarına böyle seslendi:

“Elimde 160 Sıra Sayılı, yani yarın, öbür gün bitmezse devam çalışalım dediğiniz kanun teklifi var. Ne var bunun içerisinde? Hayvan katliamı var. Ne var bunun içerisinde? Hayvanların öldürülmesi var. Sokak köpeklerinin katledilmesi var. Bakın bu kanunu kapalı kapılar ardında hazırladınız. Kimseye danışmadınız. Kimseyi dinlemediniz. Komisyondan alelacele geçirmeye çalıştınız. Ama biz burada direndik. Sivil toplum meclisin bahçesinde direndi. Bu tartışmaları Türkiye’nin gözünün önünden kaçırmak istediniz. Komisyonda da bunu yaptınız. Aynı şekilde genel kurulda da Pazar günü görüştürerek Türkiye duymasın, Türkiye fark etmesin, kimse fark etmeden kaçıralım diyorsunuz.”

ÖNCE ZİYARETÇİ YASAĞI SONRA KANUNU GETİRİYORSUNUZ

“Bilin ki sadece Türkiye’deki 84 milyon değil, dünyadaki birçok hayvan hakları savunucusu da 84 milyonla beraber Türkiye’ye bakıyor. Meclise bakıyor. Bu kanuna bakıyor. Bu kanunda kimin ne dediğine bakıyor. O kadar korkuyorsunuz ki önce meclise ziyaretçi girişini yasağı getiriyorsunuz sonra da ziyaretçi girişi yasağı aldığınız günlere bu kanunun görüşülmesini getiriyorsunuz. Yapmayın, elinizi kana bulaştırmayın. Sokak hayvanları sorunu çok büyük bir sorundur ve mutlaka çözülmelidir. Biz size her türlü çözüm önerisi konusunda önerilerde bulunuyoruz. Getirirseniz destek de oluruz. Yeter ki bunu ortak akılla yapın.”

ALLAH’TAN KORKUN

“Sokak hayvanları sorununu çözelim. Ama biz bu sorunu çözeceğiz diye de hayvanları katledemeyiz. Hayvanları öldüremeyiz. Böyle bir hakkımız yok. Neye inanıyorsanız, hala vicdanlı olanlara, bir kere de vicdanının sesini dinleyeceklere sesleniyorum. Allah’tan korkun. Hayvanları öldürecek bir kanuna oy vermeden önce Allah’tan korkun. Yüce Yaradan Elham suresinde buyuruyor. Yeryüzündeki canlıların ve hava uçan kanatlıların kendi ümmetinden olduğunu söylüyor. Onlar da sizin gibi topluluklardır diyor. Bir farkımız yok. Bir kanunla parmaklar kalkıp inecek ama hayvanları öldüreceğiz. Olmaz böyle şey. Bu kanunu siz yazmışsınız. Burada 4 milyon sokak köpeği olduğu söyleniyor. Peki Türkiye’de kaç tane barınak var?”

ALTYAPISI HAZIRLANMADAN KÖPEKLERİ OLMAYAN BARINAKLARA GÖNDEREMEZSİNİZ

“Ne yapacaksınız? Belediye başkanlarına topla diyorsunuz. Toplayınca ne yapacak? Barınaklara tıkıştıracak o hayvanları. Bu kanun bunu söylüyor. Çözüm getirmiyorsunuz. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Bu kanunu çıkarıyorsanız, önce barınak altyapısının oluşması için gerekli önlemleri almak zorundayız. Bunu almıyorsak, hayvanları bir şekilde öldürün demiş oluruz dolaylı olarak. Finansal altyapısını, insan işgücünü, zaman ihtiyacını, teknik altyapısını hep beraber düşünelim, hep beraber koyalım. Hayvanları öldürmek yerine barınaklarda yaşatabilecek bir çözümü hep birlikte bulalım. Bunu yapmazsak eğer, buna evet diyenlerin her birinin eli bu kana bulaşacaktır. Çocuklarınıza, torunlarınıza böyle bir mirası bırakmayın.”


Yorum Yazın