CHP’de İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’de İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı başlıyor
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), 4 Eylül’de Sivas’ta yaptığı sembolik açılışından sonra Tüzük Kurultayı bugün ATO Congressium’da başlayacak, 9 Eylül’de sona erecek.

Kurultay bugün Genel Başkan Özgür Özel’in açılış konuşmasıyla start alacak ardından tüzük de yapılacak değişiklik için kapılarını basına kapatacak. Tartışmaların, ön seçim, genel başkan kontenjanının artırılması, dönem sınırlamasına ilişkin başlıklar da düğümlenmesi bekleniyor. Son dakika değişikliği olmadığı takdirde Anıtkabir ziyareti ile başlayacak 9 Eylül programı aynı günün akşamı Genel Merkez önünde Şevval Sam Konseri ile sona erecek. Kurultay’da CHP’nin programı da şekillenecek. Bu kapsamda, Demokrasi ve Adalet, Sosyal Refah, Kapsayıcı Kalkınma, Dış Politika ve Ulusal Güvenlik başlıklarla 4 ayrı masa kurulacak.

Muhalif- Ankara

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), 4 Eylül’de Sivas’ta yaptığı sembolik açılışından sonra Tüzük Kurultayı bugün ATO Congressium’da başlayacak, 9 Eylül’de sona erecek.  Kurultay bugün Genel Başkan Özgür Özel’in açılış konuşmasıyla start alacak ardından tüzük de yapılacak değişiklik için kapılarını basına kapatacak. Tartışmaların, ön seçim, genel başkan kontenjanının artırılması, dönem sınırlamasına ilişkin başlıklar da düğümlenmesi bekleniyor.  CHP, Tüzük Kurultayı’nı,‘ Bir sonraki seçimde iktidara  getirecek  ve değişim  sürecini pekiştirerek  kurumsallaştıracak  olan  İkinci Yüzyıl  Değişim Kurultayı’ olarak  nitelendirdi.

CHP’nin Kurultay takvimi şöyle:


Yorum Yazın