CHP'li Ateş: 5 depremzededen 4'ü hala konut bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Ateş: 5 depremzededen 4'ü hala konut bekliyor
Abone ol
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Türker Ateş’in deprem konutlarına dair soru önergesini yanıtladı. Yanıta göre, 406 bin 406 kişi konut, 42 bin 24 kişi dükkân ve 12 bin 670 kişi ahır bekliyor. Bugüne kadar sadece 76 bin 434 konut teslim edildi. Yanıtı değerlendiren Ateş, “Deprem döneminde verilen sözler, tamamen boş çıktı. Konut inşaatları kaplumbağa hızında ilerliyor. Bakan Murat Kurum son açıklamasında 100 bin konutu tamamlamış oldukları iddiasıyla övünüyor. Gelen yanıttan anlıyoruz ki bu rakam da gerçek değil. TOKİ bugüne kadar sadece 76 bin 434 konut teslim edebildi. Depremin üzerinden bir buçuk yıldan fazla süre geçti, hala 5 depremzededen 4’ü konut bekliyor. Depremzedeler bu kara kışa da evlerine kavuşamadan giriyorlar” dedi.

Henüz inşaatına bile başlanmayan 100 binden fazla konut olduğunu ifade eden Ateş, şöyle konuştu:

“1 YILDA 319 BİN KONUT DEPREMZEDELERE TESLİM EDİLECEKTİ”

“6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri sonrası hem Cumhurbaşkanı hem Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gerçek dışı vaatlerde bulunarak depremzedelere hayal sattılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yıl içerisinde 319 bin konut yapılıp teslim edileceğini söyledi. Bırakın vaat edilen konutları teslim etmeyi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum’un son açıklamasına göre, daha inşaatına başlanabilen konut sayısı bile 299 bin 755. Depremzedeler bu kışı da konteyner kentlerde zor şartlarda karşılayacak.

“KONUTLARA ÖDENECEK TUTAR BELİRSİZ”

Depremzedelerin konutlara ne kadar ödeme yapacakları sorusunu Bakanlık önergede yanıtlamıyor. Depremzedelere maalesef Afet Borçlandırma Senedi adı altında boş senet imzalatılıyor. Bakanlık ısrarla bu soruları yanıtsız bırakıyor. Devlet, depremde evini kaybetmiş yurttaşını ucu açık borçlandırır mı? Böyle bir sosyal devlet olabilir mi? Bir an önce bu belirsizliğin de ortadan kaldırılması gerekiyor.


Yorum Yazın