CHP’li Öztrak: Hükümet, TÜİK eliyle vatandaşın hakkı olan paraya çöktü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Öztrak: Hükümet, TÜİK eliyle vatandaşın hakkı olan paraya çöktü
Abone ol
CHP’li Öztrak, Haziran ayında TÜİK enflasyonu ile İTO enflasyonu arasındaki makasın son 15 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını belirterek, “Bir Saray Hükümeti klasiği haline gelen emeklinin ve çalışanın ücretlerinin belli olacağı ayda enflasyonu düşük gösterme oyunu bu defa da tekrarlandı. Hükümet ‘Elinde madde fiyatları olmadığını’ açıklayan TÜİK eliyle, vatandaşın hakkı olan paraya bir kere daha çöktü” değerlendirmesinde bulundu.

Muhalif- Ankara

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Haziran ayı enflasyon rakamlarını sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla değerlendirdi. Öztrak açıklamasında şunları ifade etti:

 TÜİK İLE İTO ARASINDAKİ MAKAS SON 15 AYIN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ULAŞTI

TÜİK’in Haziran ayı enflasyon verilerine göre aylık enflasyon beklentilerin çok altında, yüzde 1,64 olarak gerçekleşti. Geçen yılın ortasında birbirine yaklaşan İTO enflasyonu ile TÜİK enflasyonu arasındaki fark açıldı, son 15 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

 HÜKÜMET TÜİK ELİYLE VATANDAŞIN HAKKI OLAN PARAYA ÇÖKTÜ

Bir Saray Hükümeti klasiği haline gelen emeklinin ve çalışanın ücretlerinin belli olacağı ayda enflasyonu düşük gösterme oyunu bu defa da tekrarlandı. Hükümet “Elinde madde fiyatları olmadığını” açıklayan TÜİK eliyle, vatandaşın hakkı olan paraya bir kere daha çöktü. İlk 6 ayda gerçekleşen enflasyon yüzde 24,7; buna karşın memur ve memur emeklisinin alacağı zam yüzde 20’nin altında kaldı. Diğer emeklilerin zammı ise kök maaşa yansıtıldığından, bu hesapla 10 bin liranın altında aylık alan milyonlarca emekli, neredeyse hiç zam almayacak.

YAZIN ORTASINDA DOMATES 40 LİRA

TÜİK tabelaya ne yazarsa yazsın vatandaş yaşadığını biliyor. Yazın ortasına geldik... Markette hala; bir kilo domates 40 lira, bir kilo salatalık 39 lira, orta boy bir karpuz alsanız 120-130 lira… Şeftalinin, eriğin yanına yaklaşılmıyor. Sağlık, ulaştırma, eğitim gibi en temel alanlarda 12 aylık fiyat artışları ise yüzde 100’ün üstünde.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER DAR VE SABİT GELİRLİ İÇİN KOLAY OLMAYACAK

Önümüzdeki dönem eğilimlerini gösteren çekirdek enflasyon, manşet enflasyonun üstünde… Yüksek çekirdek enflasyon ve Temmuz ayına ertelenen kamu zamları birlikte düşünüldüğünde, önümüzdeki günlerin dar ve sabit gelirliler için hiç de kolay olmayacağı şimdiden görülüyor.

MİLLETİ UNUTANI, MİLLET UNUTMAZ

Hazine ve Maliye Bakanı “dezenflasyon süreci başladı” dese de, şu an için enflasyonda gerçek anlamda bir düşüş eğiliminden söz etmek de mümkün değil. Saray ve Bakanları, "Dezenflasyon" diye bayram ederken, açlık sınırının altındaki asgari ücretliyi görmüyorlar, yaz ayları olmasına rağmen düşmeyen fiyatları, ateş alan  market raflarını, pazar tezgahlarını yok sayıyorlar, 10 bin lira aylıkla hayata tutunmaya çalışan, ileri yaşlarında iş bulmaya uğraşan emeklinin sesini duymuyorlar, ürününe maliyetin altında fiyat verdiği çiftçiye kulaklarını tıkıyorlar... Bunlar milleti çoktan unutmuşlar… Ama şunu unutmasınlar: Milleti unutanı, millet UNUTMAZ!


Yorum Yazın