Çin'den kıtalararası balistik füze denemesi: Pasifik Okyanusu'na fırlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çin'den kıtalararası balistik füze denemesi: Pasifik Okyanusu'na fırlatıldı
Abone ol
Çin Savunma Bakanlığı, kıtalararası balistik füze (ICBM) testini Pasifik Okyanusu'nda gerçekleştirdi. Sahte savaş başlığı taşıyan füze, belirlenen bölgeye başarıyla düştü. Bakanlık, bu testin yıllık eğitim planının bir parçası olduğunu ve uluslararası hukuka uygun şekilde gerçekleştirildiğini açıkladı.

Çin Savunma Bakanlığı, test amaçlı olarak bir kıtalararası balistik füze (ICBM) fırlattığını duyurdu. Sahte savaş başlığı taşıyan füze, Pasifik Okyanusu'nda belirlenen bir bölgeye ulaştı. Savunma Bakanlığı, bu testin, Çin ordusunun yıllık eğitiminin bir parçası olduğunu ve uluslararası hukuka uygun şekilde icra edildiğini vurguladı. Testin herhangi bir ülkeyi hedef almadığı açıklandı.

Füzenin tam olarak Pasifik’te hangi bölgeye düştüğü konusunda ayrıntı verilmezken, 5 bin 500 kilometreyi aşan menzile sahip balistik füzeler kıtalararası olarak tanımlanıyor. Çin’in geliştirdiği en gelişmiş ICBM olan Dongfeng 41 (DF-41), 12 bin ila 15 bin kilometre menzile sahip ve bu tür füzeler, Çin’in stratejik caydırıcılık kabiliyetinin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Çin, kıtalararası balistik füzeyi ilk kez 1980 yılında Güney Pasifik’e test amaçlı fırlatmıştı. Bu son test, Çin’in füze teknolojilerindeki ilerlemesini ve küresel caydırıcılığını güçlendirme çabalarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.


Yorum Yazın