"Çoğunda öldüren kadar ölenler de suçlu" diyerek cinayete kurban giden kadınları suçlamıştı: AK Partili Aydemir disipline sevk edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Çoğunda öldüren kadar ölenler de suçlu" diyerek cinayete kurban giden kadınları suçlamıştı: AK Partili Aydemir disipline sevk edildi
Abone ol
AK Parti Bayraklı Meclis üyesi Latif Aydemir'in belediye meclisinde kadın cinayetleriyle ilgili sarf ettiği "Öldüren kadar ölen de suçlu" sözleri büyük tepkiye sebep oldu. Aydemir kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Son yıllarda kadın cinayetlerinde yaşanan artışa ilişkin "Bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur" değerlendirmesinde bulunan AK Parti'li meclis üyesi disipline sevk edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir'in, kadın cinayetleriyle ilgili tepki çeken sözleri hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Dağ, "Bu bağlamda Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir'in, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Dağ, şiddetin hiçbir hali ve şeklinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Aydemir, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir" bilgisini paylaştı.

Son dönemde kadın ve çocuk cinayetlerindeki artış, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı Olağan toplantısı birinci bileşiminde gündeme geldi.

Birçok meclis üyesi toplantıya, üst üste yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekmek adına siyah giyerek gelirken gündem dışı konuşmalarda, İstanbul Sözleşmesi ve kadına yönelik şiddetle etkin mücadele konusu AK Parti ve CHP’li meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu.

Tartışmalarda ise AK Parti Meclis Üyesi Latif Aydemir, yaptığı konuşmada, şiddete uğrayan kadınların suçu olduğunu savundu.

Aydemir, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Hanımefendiler haklı gerekçelerini dile getirdiler. Ben tabii ki böyle bir günde bu kadar kutsal, güzel ablalarımız, annelerimiz, bacılarımız güzel konulara da değindiler. Takdirle izleyip uyulması gereken konular olduğunu düşünüyorum. Hanımlarımızı, kadınlarımızı tenzih ediyorum ama… Bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur. Bunu iyi irdelemek lazım. Çünkü insanlar… Bakın hanımlarımızın birçoğunu tenzih ederek dedim. O kadar çok… Şu an insanlar durduk yerde, kameranın olmadığı yerde ufacık bir çentik atılsın, direkt gözümüzü karakolda açarız. Bugün itibariyle zaten 2 yıl altı olan cezaların tamamının yatılacak duruma geldiği de ifade edildi. Bizim önceliklerimiz bence her şeyden önce İzmir’deki sokaklarımız, yollarımız."


Yorum Yazın