DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan'dan polis baskınlarına sert tepki: Hani Kürtçe sizindi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan'dan polis baskınlarına sert tepki: Hani Kürtçe sizindi?
Abone ol
Kürtçe dil atölyelerine yönelik düzenlenen polis baskınlarına karşı çıkan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya eleştirilerde bulundu. Doğan, bakanın önceki açıklamalarını hatırlatarak, Kürtçenin sahiplenildiğine dair sözlerin samimiyetsiz olduğunu vurguladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, Kürtçe dil atölyelerine yönelik gerçekleştirilen polis baskınlarına tepki gösterdi. Doğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya seslenerek eski sözlerini hatırlattı.

Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Payîz Pirtûk adlı kitapçı ve Anka Dil ve Sanat Eğitim Kooperatifi’ne yapılan baskınlara dikkat çeken Doğan, gözaltına alınanların Kürtçe dil kursunda eğitmenlik yaptığını belirtti. Doğan, Yerlikaya'nın Diyarbakır'da yaptığı, “Feqiyê Teyran’ın Ey Dilberêsî de Kürtçe de bizimdir” açıklamasını hatırlatarak, bu çelişkili duruma dikkat çekti.

Doğan, şunları ifade etti: “Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Hani Kürtçe sizindi? Hani en çok sizin iktidarınız döneminde Kürtçeye dönük saldırıların önü alınmıştı ve Kürtçe artık herkesin konuşabildiği bir dil haline gelmişti?” Bu soruların yanıtlanması gerektiğini belirten Doğan, toplumun hükümetin açıklamalarına güvenmediğini ve samimiyetsiz bulduğunu vurguladı.


Yorum Yazın