DEM Parti ve CHP'den ortak açıklama: Herkesin eşit hissettiği bir ülke istiyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEM Parti ve CHP'den ortak açıklama: Herkesin eşit hissettiği bir ülke istiyoruz
Abone ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile CHP Genel Merkezi’nde görüştü. Görüşmenin ardından konuşan Bakırhan, "CHP, Kürt meselesinin çözümünde önemli rol oynayabilir" dedi. Özel ise Akın Gürlek'e yönelik sözleri nedeniyle kendisi hakkında başlatılan soruşturmayı ilk kez değerlendirdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesi sona erdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel BaşkanlarıTülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile bir araya geldi.

Görüşme, CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşti.

CHP lideri Özel’e Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin ile Gökçe Gökçen eşlik etti. Fotoğraf çekiminin ardından görüşme başladı.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısının düzenlendi.

Burada konuşan Bakırhan, "Kayyum, yönetim biçimine doğru ilerliyor. Bu mesele sadece DEM Parti'nin değil, hepimizin meselesidir. Yasal düzenlemeler yapılarak bu kayyum sorunundan kurturulur. CHP'nin bu konuda ortaya koyduğu pratik değerliydi. Bu ülkeyi umarım bu ayıptan kurtarabiliriz" dedi.

DEM PARTİ-ÖCALAN GÖRÜŞMESİ

Bakırhan, PKK lideri Abdullah Öcalan ve DEM Parti'nin görüşmesine ilişkin Adalet Bakanlığı'na yapılan başvuruya ilişkin kendisine sorulan soruyu yanıtladı.

Bakırhan, "Başvurumuzu yaptık ama henüz resmi bir yanıt gelmedi. Olumlu bir yanıt gelmesini umuyoruz. Önemli olan oraya kimin gittiği değil, orada ne söylenildiği ve ne düşünüldüğüdür. Bekliyoruz" diye konuştu.

Ardından CHP lideri Özgür Özel konuştu. Özel, yeni süreç hakkında "Samimiyetle ve şeffaflıkla davranılırsa Türkiye 40 yıldır çözemediği ve hepimize çok acılar yaşatmış bir sürecin toplumsal barış sürecine dönmesi Türkiye'deki herkese kazandırır. Türkiye'yi çok sayıda riskten de kurtarır" ifadelerine yer verdi.

Kayyum atamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye genelinden ilk günler yaratılan algının oldukça değiştiğini ve anket değerlendirmelerinde kayyum atamanın hoş karşılanmadığını hep birlikte görüyoruz.

Bu günlerde Meclis'teki 10 muhalefet partisi bir araya geldi ve kanun teklifi verdi. Yargı süreci tamamlanmamış olanlar için yargı süreci işler. Ama görevine devam eder.

Biz  yaşayan herkesin eşit hissettiği bir ülke istiyoruz. Bunun için de üzerimize düşen adımları atmaya hazırız. Tüm siyasi partilerin birbirleriyle diyalog kurabilidiği bir süreci hep beraber yaşamak isteriz. Bu konuda geçmişten gelen tüm kötü tecrübelere rağmen tarihsel tutarlılığımızdan farklı bir noktada değiliz"

AKIN GÜRLEK SORUSUNA YANIT

Özel, bir gazetecinin Akın Gürlek'e yönelik sözleri nedeniyle kendisi hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili sorusunu yanıtladı. Özel, "Kendisine görevi ile ilgili hakaret ettiğimi söylüyor. Sabahın köründe bir eve gitmek senin görevin mi? Öyle aynayla konuşan başsavcıdan bize de kendisine de faydası yok" dedi.


Yorum Yazın