DEM Partili Sırrı Sakık'ın oğlu Cenk Sakık hakkında 37 yıl 4 ay hapis istemi: İddianame hazırlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEM Partili Sırrı Sakık'ın oğlu Cenk Sakık hakkında 37 yıl 4 ay hapis istemi: İddianame hazırlandı
Abone ol
Çankaya'da güvenlik görevlisini tabancayla yaralayan Cenk Sakık hakkında hazırlanan iddianamede, toplamda 37 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Çankaya ilçesi Ayrancı Mahallesi Hoşdere Caddesi'nde 9 Haziran'da meydana gelen olayda, Sırrı Sakık'ın oğlu Cenk Sakık, restoranda tartıştığı güvenlik görevlisi Murat Köylü'yü tabanca ile yaraladıktan sonra kaçmıştı. Polis ve sağlık ekiplerinin olay yerine müdahalesinin ardından, yaralı Köylü hastaneye kaldırıldı ve tedaviye alındı. Cenk Sakık ise olayda kullandığı tabanca ile polise teslim olup tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, iddianame hazırlandı. İddianamede, Cenk Sakık'ın restorana borcunu ödemek için gittiği ve kapıda güvenlik görevlisi Murat Köylü ile tartıştığı belirtiliyor. Sakık'ın Köylü'ye yönelik tehdit ve hakaretlerde bulunduğu, diğer bir çalışanın ise tartışmaya dahil olduğu ifade ediliyor. Sakık'ın ruhsatsız tabancasıyla Murat Köylü ve M.C.D.'ye doğru 6 el ateş ettiği, Murat Köylü'nün yaralandığı, M.C.D.'ye ise kurşun isabet etmediği belirtiliyor.

İddianamede, Murat Köylü'nün adli raporuna göre yaralanmasının basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek nitelikte olduğu ve 6'ncı derecede kırık belirlendiği ifade ediliyor. İddianamede, Cenk Sakık'ın müştekilere yönelik tehdit, hakaret ve öldürmeye teşebbüs suçlarını işlediği vurgulanırken, ruhsatsız silah bulundurarak 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet suçunu da işlediği belirtiliyor.

Cenk Sakık'ın M.C.D. ve Murat Köylü'ye yönelik kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 30 yıla kadar, M.K.'ye yönelik tehdit ve alenen hakaret suçlarından 4 yıl 4 aya kadar ve ruhsatsız silah bulundurma suçundan ise 3 yıla kadar olmak üzere toplamda 37 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Hazırlanan iddianame Ankara 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, Cenk Sakık hakkında dava açıldı.


Yorum Yazın