Destici'den ötanazi yasasına destek: Sokaklarımız köpeklerden temizlenmeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Destici'den ötanazi yasasına destek: Sokaklarımız köpeklerden temizlenmeli
Abone ol
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti'nin hayvanlarının 'ötanazi' uygulamasını öngören katliam yasasını savunarak, "Bu yasa ekime kalmadan mutlaka ve mutlaka, Meclis kapanmadan çıkarılmalı ve sokaklarımız köpeklerden temizlenmelidir" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti merkezinde düzenlenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı öncesi basın toplantısı düzenledi.

TBMM'de komisyon aşamasında görüşmeleri devam eden Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne değinen Destici, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin bir başıboş, saldırgan sokak köpeği problemi var. Yıllardır devam eden bir sorun. Bunun çözülmesi gerektiğini en güçlü bir sesle dile getiren BBP oldu. Mama lobileri var. Gerçek hayvansever derneklere bir şey demiyorum. Ama çoğunluğunun gerçekte hayvansever değil; menfaat sever olduğunu görüyoruz. O dernek çatıları altında önemli bir kısmının hangi menfaatleri elde ettiği de kamuoyuna yansıyor. Biz, adı 'Hayvansever' diye onun hayvansever olduğuna mı inanacağız. İşte bir CHP'li milletvekilinin durumu ortaya çıktı. Adam yüksek sesle konuşuyor, 'Bu bir katliamdır' diye, adam avcılık kulubü başkanlığı yapmış. Geyik avlıyor, keklik avlıyor. Hem de profesyonel.

Köpeği bu kadar savunuyorsun, hiç kimseye saldırmayan kekliği vuruyorsun, tavşanı vuruyorsun. Bir de önünde poz veriyorsun. Meclis'te neler yaşandı. Küçücük çocuğu köpekler tarafından parçalanıp ve aylarca tedavi gören Tunahan'ın babasının üstüne yüründü. Yine küçücük kız çocuğu köpekten kaçarken aracın altında kaldı, hayatını kaybetti, annesinin üzerine yürüdüler. Kim yürüyenler; CHP, DEM ve TİP'li milletvekilleri. 'Siz burayı provoke ediyorsunuz' diyor. Adamın canı gitmiş, çocuğu ölmüş. O feryat etmesin de kim feryat etsin? Böyle vicdansızlık olmaz. Bu insanlık değildir. Bu yasa ekime kalmadan mutlaka ve mutlaka, Meclis kapanmadan çıkarılmalı ve sokaklarımız köpeklerden temizlenmelidir."


Yorum Yazın