CHP, Saadet- Gelecek Partileri ve İYİ Parti’den destek

DEVA Partili Elif Esen’in, ‘ülkenin gerçek bekâsı’ sözleriyle başlattığı ‘Çocuk Hareketi’ neyi amaçlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEVA Partili Elif Esen’in, ‘ülkenin gerçek bekâsı’ sözleriyle başlattığı ‘Çocuk Hareketi’ neyi amaçlıyor
Abone ol
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili, çocuk hakları savunucusu Elif Esen’in, farklı partilerden çocuklar için çözüm üreten milletvekillerine çağrısının da yer aldığı ‘Çocuk Hareketi’ çalışmalarını sürdürüyor. 16 Ağustos 2024 tarihinde ‘Ülkenin gerçek bekâsı’ diyerek ‘Çocuk Hareketi’ne start veren Elif Esen’e, CHP, Saadet- Gelecek Partileri, İYİ Parti ayrıca, çeşitli sivil kitle örgütleri, çocuk alanı uzmanları, hukukçular ve akademisyenlerden olumlu dönüşler yapıldı. Çocuk Hareketi, ‘Çocukları ‘insan’ olarak kabullenen, koruyan, geliştiren, yasaklamaktan öte yönlendiren, güçlendiren, yoksulluk ve yoksunluklara karşı, ihmal ve istismara karşı gerçek ve anlamlı politikalar üreten bir platform olmayı amaçlıyor’. 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’nde büyük bir lansman ile kamuoyu önüne çıkacak.

Hülya Özmen- Muhalif Özel

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, çocuk hakları savunucusu İstanbul Milletvekili, Elif Esen’in, ‘Ülkenin gerçek bekâsı’ diyerek başlattığı ‘Çocuk Hareketi’, çocukları ‘insan’ olarak kabullenen, koruyan, geliştiren, yasaklamaktan öte yönlendiren, güçlendiren, yoksulluk ve yoksunluklara karşı, ihmal ve istismara karşı gerçek ve anlamlı politikalar üreten bir platform olmayı amaçlıyor.  20 Kasım Çocuk Hakları Günü’nde büyük bir lansman ile kamuoyu önüne çıkacak. Çocuklar için partiler üstü bir yaklaşımla hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Esen’e göre, çocuk odaklı bir bütçe yapılmadığı takdirde, gelecekte kayıp nesiller yaşanacak.

 Elif Esen’in Meclis’e sunduğu kadın ve çocuklarla ilgili yazılı soru önergelerinden bazıları şöyle:

 Okullarda öğrenciler için ücretsiz yemek sağlanması, Suça sürüklenen çocuklar, Son 5 yılda kaybolan çocuklarla ilgili çeşitli, Manisa'nın Akhisar ilçesinde eşi tarafından şiddete uğrayan bir kadına, Şiddetin önlenmesi ve şiddete maruz kalan kadınların desteklenmesi için yapılan çalışmalar, Kadın tıbbi destek merkezlerindeki eksikliklerin giderilmesi talebine, Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi'ne ilişkin,Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'ne ilişkin, İşte Anne Projesi'ne ilişkin,  Ülkemizdeki çocuk işçilere dair çeşitli verilere ilişkin,  Çocuk işçi sayısı ile çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik çalışmalara,  Doğum yardımı miktarının artırılması, Cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı alınan.  Suriye uyruklu refakatsiz çocuklara ilişkin, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında engelli, kadın ve çocuklara yönelik psikolojik destek hizmeti çalışmalarına ilişkin,  6660 sayılı Güzel Sanatlarda Fevkalade İstidat Gösteren Çocukların Devlet Tarafından Yetiştirilmesi Hakkında Kanun'un uygulamasına ilişkin, Cezaevlerinde anneleriyle birlikte bulunan ve suç işleyerek cezaevine giren çocuklara ilişkin,  Sosyal medya uygulamalarının çocuklar üzerindeki etkilerine ve alınan önlemlere,  Aydın'da bulunan bir KYK yurdundaki asansör kazasına, KADES uygulaması ve elektronik kepçe kullanımıyla ilgili çeşitli verilere, Yoksulluk nafakasına dair çeşitli verilere ilişkin.


Yorum Yazın