Devlet Bahçeli, elini öpmeye çalışan Süleyman Soylu'ya izin vermedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devlet Bahçeli, elini öpmeye çalışan Süleyman Soylu'ya izin vermedi
Abone ol
Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öpmeye çalıştı. Bahçeli, ”Estağfurullah” diyerek, Soylu’nun elini öpmesine müsaade etmedi.

B Yüzü’nün haberine göre; MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama yılı açılışının ardından Meclis’ten ayrılmak için arabasına bindiği sırada, yanına AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu geldi. Soylu, ”Efendim Allah sağlık versin” diye seslenerek, Bahçeli’nin elini öpmek için harekete geçti. Ancak Bahçeli, ”Estağfurullah” diyerek, Soylu’yu nezaketle engelledi.

Soylu’dan MHP’li Adan’a: Bir daha seninle düğüne müğüne gitmek yok

Devlet Bahçeli’nin Meclis bahçesinden ayrılmasının ardından Süleyman Soylu, orada bulunan MHP’li TBMM Başkanvekili Celal Adan’a seslendi. Adan’ın yanına giden Soylu, ”Celal bey, bir daha seninle düğüne müğüne gitmek yok. Feti abiye de söyledim” dedi. Adan ve Feti Yıldız, Soylu’nun esprisine gülerek karşılık verdi.  

 

Ne Olmuştu?

Soylu’nun bahsettiği düğün Bankacılık Düzenleme ve Denetleneme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın düğünüydü. 

Aydın’ın 19 Eylül’de İstanbul Şişli’deki 5 yıldızlı otelde yapılan düğününe, başkan yardımcısı olduğu BDDK’nin denetimi altındaki banka ve finans kuruluşlarının yöneticilerini davet ettiği ortaya çıkmıştı.

MHP’li birçok isim ve Süleyman Soylu’nun şahit olduğu düğünde takı töreni saatler sürmüştü.

Skandalı ortaya çıkaran Birgün’den Timur Soykan, banka ve finans kuruluşlarının BDDK Başkan Yardımcısı’na takılacak takıyı belirlemek için toplantılar yaptığını yazmıştı: ”Bir rivayete göre; rakip şirketlerin takı bedellerini öğrenip geride kalmamak için çalışma yaptılar. Banka genel müdürleri, 150 bin TL ile 350 bin TL arasında takı bütçeleri belirledi.”

Düğüne ’rüşvet’ eleştirilerinin yapılmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Gereği neyse yapılacak” diyerek araştırma başlatılması talimatı verdiği iddia edilmişti.


Yorum Yazın