Dilan Polat ve Sıla Doğu ‘hayasızca hareketler’ suçundan serbest bırakıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dilan Polat ve Sıla Doğu ‘hayasızca hareketler’ suçundan serbest bırakıldı
Abone ol
Sosyal medya fenomenleri Dilan Polat ve Sıla Doğu, İstanbul Beşiktaş'ta bir eğlence mekanında çekilen görüntüler sonrası başlatılan 'Hayasızca hareketler' soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan iki kardeş, haftada üç gün imza atma zorunluluğu ile serbest kalırken, daha önce de farklı suçlamalarla yargılanmış ve tahliye edilmişlerdi.

İstanbul'da Beşiktaş'ta bir eğlence mekanında çekilen görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından, Dilan Polat ve Sıla Doğu hakkında 'Hayasızca hareketler' suçundan soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iki kardeş gözaltına alınmıştı. Ancak mahkeme, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarına karar verdi.

Adli kontrol şartları gereği Dilan Polat ve Sıla Doğu, haftada üç gün—salı, perşembe ve pazar günleri—kolluk birimlerine giderek imza atacaklar. Daha önce de suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet suçlamalarıyla yargılanan Dilan Polat, 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle karşı karşıya kalmış, ancak 19 Ağustos’ta tahliye edilmişti.


Yorum Yazın