Dışişleri Bakanı Fidan, 8 Kasım’da Atina yolcusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dışişleri Bakanı Fidan, 8 Kasım’da Atina yolcusu
Abone ol
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 8 Kasım’da Yunanistan’ın başkenti Atina’ya ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan ve Arnavutluk dönüşü gazetecilere verdiği demeçte ”Ege ile ilişkin bütüncül yaklaşımımız temelinde görüşeceğiz” demişti.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Bakan Fidan’ın beklenen Atina ziyaretinin 8 Kasım’da olacağını duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu sebebiyle bulunduğu New York’ta Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile BM Binası’nda bir araya gelmişti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve Cumhurbaşkanı Erdoğan

New York dönüşü, 27 Eylül’de cuma namazı çıkışı gazetecilere açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ege’deki gerginliklerin çözümünde önemli bir adım atılacağını söyleyerek “Önümüzdeki yılın başında yüksek düzeyli stratejik konsey toplantısını yapacağız. Şu anda büyükelçi konumunda Çağatay Bey muhatabıyla görüşmelerini sürdürüyor. Muhtemelen önümüzdeki yılın başında bir araya gelme durumumuz olacak ve o zaman da bu konuyu masaya yatıracağız” ifadelerini kullanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Sırbistan ve Arnavutluk dönüşü yaptığı açıklamalarda Türkiye ile Yunanistan arasında 2023 seçimleri sonrasında ”Mevcut kronik sorunu nitelikli bir müzakere yoluyla çözebilir miyiz, diye bir anlayış başladı” diyen Erdoğan, şunları söyleyerek Bakan Fidan’ın Atina’ya gideceğini duyurmuştu:

”Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’le birlikte bu sürece siyasi destek verdik ve Dışişleri Bakanlığımız bu konuyla ilişkin kapsamlı bir çalışma başlattı. Sorunların tanımlanması, içeriğinin çizilip ortaya konması, belli çözümlerin bulunması konusunda iki tarafta da irade olması önemli. Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan Yunanistan’a gidecek, bu konularla ilişkin görüşmeler yapacak. Tüm bu konuları, Ege ile ilişkin bütüncül yaklaşımımız temelinde görüşeceğiz”

Miçotakis, geçen mayıs ayında Türkiye’ye gelmişti

Türkiye ile Yunanistan arasındaki normalleşme süreci kapsamında Yunanistan Başbakanı Miçotakis, geçen mayıs ayının başında Türkiye’ye gelmiş ve Ankara’yı ziyaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 2023’ün Aralık ayında 6 yıl aradan sonra ilk kez Atina’ya gitmişti. 


Yorum Yazın