Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İstihbarat kaynaklarımız Fethullah Gülen'in öldüğünü doğruluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İstihbarat kaynaklarımız Fethullah Gülen'in öldüğünü doğruluyor
Abone ol
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Fetö örgütü elebaşının (Fetullah Gülen) ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor" dedi.

FETÖ'ye ait olduğu bilinen "Herkül" adlı internet sitesinin X (Twitter) hesabından yapılan paylaşımda, Fethullah Gülen'in 20 Ekim (dün) saat 21.20'de tedavi gördüğü hastanede öldüğü belirtildi. Yapılan açıklamada “Ömrünün her anını din-i mübiîn-i İslam’a ve insanlığa hizmet için sarfeden Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi bugün (20 Ekim) ruhunun ufkuna yürümüştür. Defin işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi. Fethullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda amcasının öldüğünü doğrulayarak, "Fetullah Gülen ruhunun ufkuna yürüdü. Allah rahmet eylesin" dedi.

Gülen'in ölümüyle ilgili ilk resmi açıklama ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan geldi. Fidan, Ankara'da Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiha ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Gülen'in ölümüne ilişkin olarak, "Fetö örgütü elebaşının (Fetullah Gülen) ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor" ifadelerini kullandı. 


Yorum Yazın