Donald Trump: "2028 seçimlerinde yeniden aday olmayı beklemiyorum"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Donald Trump: "2028 seçimlerinde yeniden aday olmayı beklemiyorum"
Abone ol
Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 başkanlık seçimlerinde kaybetmesi durumunda, 2028 seçimlerine yeniden aday olmayacağını söyledi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Kasım 2024'te yapılacak başkanlık seçimlerinde mağlup olması halinde, 2028'de yeniden aday olmayı düşünmediğini açıkladı. Sinclair Medya Grubu ile yaptığı röportajda Trump, Demokrat Parti'nin adayı Kamala Harris’e kaybetmesi durumunda gelecekteki başkanlık planlarına dair, “Bu son olacak. Hiç sanmıyorum” yanıtını verdi.

Trump, geçmişte nadiren seçim kaybetme olasılığı hakkında konuşurken, son günlerde bu ihtimalden daha fazla söz etmeye başladı. Daha önce İsrail-Amerikan Konseyi etkinliğinde yaptığı bir konuşmada Trump, Yahudi seçmenleri hedef alarak, kaybetmesi halinde Yahudi halkının "önemli bir sorumluluğu" olacağını ifade etmişti. Bu sözler, hem Harris’in kampanya ekibi hem de Amerikan Yahudi kuruluşları tarafından sert tepkiyle karşılandı.

CBS ve NBC televizyonlarının yayımladığı son anketlere göre, Harris ulusal çapta Trump'ın önünde yer alıyor. CBS anketine göre Kamala Harris %52 destekle Trump’ın önünde görünürken, NBC anketinde ise fark beş puana düşüyor. Ancak Trump, seçmenler nezdinde ekonomi, göç ve geçim sıkıntısı gibi konularda avantajını koruyor.


Yorum Yazın