Dünya kış saatine geçti: Türkiye ile Avrupa arasındaki saat farkı arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya kış saatine geçti: Türkiye ile Avrupa arasındaki saat farkı arttı
Abone ol

Dünyada birçok ülke, gün ışığından daha fazla faydalanabilmek için 26 Ekim Cumartesi’yi 27 Ekim Pazar gününe bağlayan gece yaz saatinden kış saatine geçti. Kalıcı saat uygulaması, toplumsal eleştirilerin hedefinde olsa da hükümet yetkilileri bu düzenlemenin enerji tasarrufu sağladığını vurgulayarak uygulamanın devam edeceğini belirtiyor. Türkiye’de kış saati uygulaması olmadığı için saatler sabit kalacak ancak Avrupa ülkeleri saatleri geri alacak. Bu nedenden dolayı Türkiye ile 1 saat olan saat farkı da 2 saate çıktı.

Bazı telefonların saatleri otomatik olarak kış saatine geçebiliyor. Bu durumun yaşanmaması için telefonların saat ayarlarının kontrol edilmesi gerekiyor.

Bu yıl yaz saatinden kış saatine 26 Ekim Cumartesi gününü, 27 Ekim Pazar gününe bağlayan gece gece geçilecek. Sabaha karşı saat 03:00’de saatler bir saat, yani 02:00’ye geri alınacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da AK Parti grup toplantısı öncesinde kış saati uygulamasına da değindi.

Bayaktar açıklamasında ”Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilişkin uygulamalarını yapabilirler” ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar’ın açıklamasına göre kış saati uygulaması 2024 yılında uygulanmayacak ve saatler geri alınmayacak.

Kuzey yarım küredeki çoğu ülke ekim ayının sonunda yaz saatini terk edip saatlerini bir saat geriye alırken Türkiye 2016 yılından beri olduğu gibi aynı saat diliminde kalmaya devam etti.

Bu uygulama ile Türkiye, daha önce dahil olduğu GMT+2 dilimi tamamen terk etti ve tüm yıl boyunca GMT+3 dilimi kullanıyor.

 

 


Yorum Yazın