Dünya, şimdiye kadarki en sıcak gününü yaşadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya, şimdiye kadarki en sıcak gününü yaşadı
Abone ol
Avrupa Birliği'ne (AB) bağlı Copernicus İklim Değişikliği Servisi'nin açıkladığı ön veriler, dünyada kayıtlara geçen en sıcak günün 21 Temmuz'da yaşandığını gözler önüne serdi.

Son hafta boyunca Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Rusya'nın geniş bölgeleri aşırı sıcak hava dalgalarıyla kavruldu.

Copernicus'a göre, geçen yıl kaydedilen günlük sıcaklık ortalaması rekorunun bu yıl 21 Temmuz'da kırıldığını doğruladı. Bu kayıtlar 1940 yılına kadar uzanıyor.

13 ay üst üste rekor kırıldı

Son bir hafta içinde, ABD, Avrupa ve Rusya sıcak hava dalgalarının etkisi altında. Geçen yıl da 3-6 Temmuz tarihlerinde üst üste en sıcak gün rekorları kırılmıştı. Copernicus'un açıklamasına göre, Haziran 2023'ten bu yana yaşanan her bir ay, önceki yıllarla karşılaştırıldığında 'en sıcak ay' rekorunu da kırmış durumda.

Bu yıl, 2023'ü geride bırakabilir

Bazı bilim insanları, iklim değişikliği ve bu yılın Nisan ayında sona eren El Nino doğal hava olayı nedeniyle 2024 yılının, kayıtların başladığı tarihten bu yana en sıcak yıl olarak 2023'ü geride bırakabileceğini öne sürdü.


Yorum Yazın