Kuru Otlar Üstüne’nin Japonca afişini paylaştı

Dünyaca ünlü oyun yapımcısı Hideo Kojima Türk sinemasına da mı merak saldı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünyaca ünlü oyun yapımcısı Hideo Kojima Türk sinemasına da mı merak saldı?
Abone ol
Geçmişte Fatih Akın ile dostluğu sonrasında oyunlarından birinde ünlü yönetmene karakter yaratması oldukça konuşulan Japon oyun tasarımcısı Hideo Kojima’nın yeni paylaşımı da heyecana sebep oldu. Kojima şimdi de paylaşımında Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kuru Otlar Üstüne’ filminin Japonca afişine yer verdi…

Oğuz Büber - Muhalif Özel

Japon video oyun tasarımcısı, yönetmeni, yapımcısı ve yazarı Hideo Kojima; Death Stranding ve Metal Gear gibi serilerle oyun severlerin büyük beğenisini kazanmış bir isim. Kojima’nın tek ilgi alanı oyun dünyası da değil. Sinemayı oldukça seven Kojima, sık sık sinema etkinliklerinde boy gösteriyor. Yanı sıra oyunlarını oynayanların bildiği gibi yaptığı oyunların içerisinde sinematik sahneler de oldukça fazlasıyla yer alıyor.

Kojima oyunlarında, ön plana çıkan da grafikleri veya oynanış tarzı değil hikayeleri oluyor. Oyun oynarken kendinizi film kahramanı gibi hissetmeniz oldukça mümkün.

Japon oyun tasarımcısı Kojima’nın Fatih Akın’la da uzun yıllara dayanan bir dostluğu bulunuyor.

Hideo Kojima yaptığı bir paylaşımda aralarındaki dostluğu şöyle anlatıyor:

“Yönetmen Fatih Akın’la ‘In the Fade’ filminin tanıtımı için Japonya’ya geldiğinden beri arkadaşız, (Norman Reedus’ın eşi Diana Kruger aracılığıyla tanıştık) aynı zamanda Japon medya kuruluşuyla bir röportaj gerçekleştirmiştik (2018). O zamanlar bana oyundaki karakterlerden biri olmayı çok istediğini söylemişti. Ben de Fatih için, Sam’in yolculuğunu paylaşacak ‘canlı bebek’ karakterini uygun gördüm. Bu karakter oldukça enerjik ve eğlenceli. Mutsuz olmasına rağmen başrol Sam’e destek veren bir pozisyonda. Karakter tasarımı ve kurgunun kaba bir taslağı Death Stranding 1 yayınlanmadan önce zaten elimde vardı. Fakat pandemiyi gerçek hayatta deneyimledikten sonra, daha öncesinde hazırladığım tüm senaryoları çöpe atmaya ve yeniden yazmaya karar verdim. Sadece ‘canlı bebek’ ilk haliyle projede yer aldı. Seslendirme ve oyunculuk da, ‘The Chosen’ adlı TV dizisindeki çalışmasıyla popüler olan Jonathan Romuie tarafından üstlenilmişti.”

Fatih Akın kendi sosyal medya hesabından canlandıracağı karakteri şu şekilde paylaşmıştı:


Şu anda konuşulan konu ise Kojima’nın bugün gerçekleştirdiği film afişi paylaşımı. Kojima, saatler önce dünyaca ünlü yönetmenimiz Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kuru Otlar Üstüne’ filminin Japonca bir afişini paylaştı.

Kojima’nın; Ceylan’ın Cannes’dan ödülle dönen bu muhteşem eserini paylaşması, bizleri acaba yine bir iş birliği mi geliyor heyecanına sokmuyor değil.

Şu an için göründüğü kadarıyla Kojima, Japonya’da ön gösterime girecek olan filmi çok beğendiği için tanımını paylaşmak istemiş. İlgili paylaşımın Japonca tanıtım videosu da şöyle:


Ancak kim istemez ki; Nuri Bilge filmlerinin dondurucu soğuğunda, özenle yaratılmış bir karakter ile maceradan maceraya koşma hissine sahip olmayı. Kim bilir belki senaryosunu Nuri Bilge Ceylan’ın yazdığı, oyun dünyasına Hideo Kojima’nın aktardığı bir başyapıta tanık oluruz…
 


Yorum Yazın