Efi Ahçioğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli? SYRIZA'lı Efi Ahçioğlu'nun biyografisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Efi Ahçioğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli? SYRIZA'lı Efi Ahçioğlu'nun biyografisi
Abone ol
Yunanistan'ın ana muhalefet partisi SYRIZA'nın liderliği için yarışmış iki isimden biri olan Efi Ahçioğlu'nun kim olduğu merak ediliyor. Efi Ahçioğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli? SYRIZA'lı Efi Ahçioğlu'nun biyografisi

Stefanos Kasselakis, Yunanistan'ın ana muhalefet partisi SYRIZA'nın liderlik yarışını kazandı.

Açılan sandıkların yüzde 75’ine göre; Kasselakis yüzde 56,65 ile önde gelirken 38 yaşındaki Effie Achtsioglou, yüzde 43,35 oy ile ikinci sırada yer aldı.

Yunan medyasının aktardığına göre; Achtsioglou, tebrik etmek için rakibi Kasselakis’i aradı.  Bu gelişmelerin ardından Efi Ahçioğlu'na dair detaylar araştırılıyor. Peki, Efi Ahçioğlu kimdir? Kaç yaşında, nereli? işte SYRIZA'lı Efi Ahçioğlu'nun biyografisi

Efi Ahçioğlu kimdir?

Efi Ahçioğlu, 4 Ocak 1985'te  Yunanistan'ın Pella vilayetinde, Vardar nehri kıyısındaki Yenice'de doğdu.

Selanik'teki Aristoteles Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden lisans derecesi ile mezun olan Ahçioğlu, 2009 yılında uluslararası kamu hukuku ve siyaset bilimi dallarında onur derecesi ile yüksek lisans diplomasını aldı.

Ahçioğlu, 2014 yılında Profesör Aris Kazakos rehberliğinde iş hukuku üzerine doktora yaptı.

2009'dan 2013'e kadar Selanik'teki Aristoteles Üniversitesi'nin hukuk bölümünde çalışan Ahçioğlu, ayrıca Selanik'teki Uluslararası ve Avrupa Ekonomik Hukuku Merkezi'nde (CIEEL) avukat ve araştırmacı olarak çalıştı.

Ardından Avrupa Parlamentosunda Syriza'da siyasi danışman olarak çalıştı.  5 Kasım 2016'da Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanı olan Ahçioğlu, Aleksis Çipras'ın ikinci kabinesindeki en genç bakan oldu.  Achtsioglou, 7 Temmuz 2019'da milletvekili seçildi.


Yorum Yazın