Ekrem İmamoğlu: “Cumhurbaşkanlığı adaylığı elitlerin değil, milletin kararıdır”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekrem İmamoğlu: “Cumhurbaşkanlığı adaylığı elitlerin değil, milletin kararıdır”
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin sorulara, “Millet karar verecek. Bu iş elitlerin yön vereceği bir şey değildir” yanıtını verdi. İmamoğlu, erken seçim tartışmaları hakkında ise muhalefetin hazırlıksız olması durumunda kaybedeceğini belirtti. Ayrıca “ahmak” davasında yargısal tacize uğradığını ve adalete inancını koruduğunu dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik sorulara net bir yanıt verdi. İmamoğlu, “Günü geldiğinde milletimiz adaylara karar verecek. O iş bir kısım elitlerin yön vereceği bir şey değildir,” dedi. Bu sözlerle, adaylık sürecinin halkın iradesine bırakılması gerektiğini vurguladı.

“Muhalefet Kendi Hatalarıyla Kaybeder”

Erken seçim tartışmalarına da değinen İmamoğlu, muhalefetin ancak kendi hataları, uyuşmazlıkları veya hazırlıksızlığı nedeniyle kaybedeceğini belirtti. “Önümüzde seçimi kazanacak bir iktidar yok. Kaybederse sadece muhalefet kaybeder,” şeklinde konuştu.

İmamoğlu’ndan “Ahmak Davası” Eleştirisi

İmamoğlu, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası aldığı “ahmak” davasında yargısal tacize uğradığını ifade etti. Mahkeme sürecindeki adaletsizliklere dikkat çeken İmamoğlu, “İstinaf Mahkemesi’nde adalete olan inancımı korumak istiyorum,” dedi. Hâkim değişikliklerinin teamüllere aykırı olduğunu ve yargının siyasi baskı altında olduğunu iddia etti.

Toplumdaki Eşitsizliklere Dikkat Çekti

İmamoğlu, ülkenin ciddi bir çöküş döneminden geçtiğini belirterek, sağlık, eğitim, hukuk gibi birçok alanda derin problemler olduğunu vurguladı. “Bebeklerin canına kastedilirken ‘Nerede bu devlet?’ diye sormak istiyorum,” diyen İmamoğlu, devletin vatandaşların güvenini kaybettiğini ve ciddi adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Filistin’deki Saldırılara Sert Tepki

Gazze’deki insanlık suçlarına da değinen İmamoğlu, “Filistin’de soykırım boyutuna dönüşen bir saldırı, bir insanlık suçu söz konusu,” dedi. Türkiye’nin bu süreçte etkin rol oynaması gerektiğini ancak mevcut durumda dışlandığını belirtti.

CHP Genel Başkanlığına İlişkin İddiaları Reddetti

“Ahmak” davasından ceza almaması için CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturacağı iddialarına da yanıt veren İmamoğlu, “Ben öyle bir fırsatçı insan değilim, öyle bir gündemin parçası olmam,” diyerek, İstanbul’a hizmet etmeye devam edeceğini ifade etti.


Yorum Yazın