Elon Musk'tan Trump'ın kampanyasına 75 milyon dolar bağış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elon Musk'tan Trump'ın kampanyasına 75 milyon dolar bağış
Abone ol
Dünyaca ünlü milyarder Elon Musk, Cumhuriyetçi Parti adayı ve eski başkan Donald Trump taraftarı harcama grubuna üç ay içinde yaklaşık 75 milyon dolar bağış yaptı.

Federal Seçim Komisyonu’na yapılan açıklamalara göre, seçimleri belirleyebilecek olan çekişmeli eyaletlerdeki seçmenleri kazanmaya odaklanan America PAC, Temmuz-Eylül döneminde Musk’ın bağışta bulunduğu 75 milyon doların yaklaşık 72 milyon dolarını harcadı.

Bu rakam, seçmen toplamaya odaklanan Trump yanlısı başka tüm Super Pac’lerden daha fazla. Musk tarafından kurulan Super Pac’in Trump ve Demokrat Kamala Harris arasındaki kıl payı seçimde büyük bir rol oynaması bekleniyor. 

Geçmişte Demokrat başkan adaylarına oy verdiğini söyleyen Musk, bu seçimlerde keskin bir sağa dönüş yaptı. Temmuz ayında Trump’ı destekledi ve bu ayın başlarında Pennsylvania’daki bir mitingde Trump’la birlikte göründü.

Musk’ın America PAC’a yaptığı bağışlar onu, aralarında bankacılık varisi Timothy Mellon ve kumarhane milyarderi Miriam Adelson’ın da bulunduğu Cumhuriyetçi mega bağışçıların seçkin kulübüne sokuyor.

America PAC, Trump’ı seven ancak her zaman oy kullanmayan Amerikalıları, Trump kampanyasının yüksek riskli olduğu bu dönemde oy kullanmaya teşvik etmeye odaklanıyor.


Yorum Yazın