Emine Erdoğan, Malcolm X'in kızı Ilyasah Shabazz ile New York’ta görüştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emine Erdoğan, Malcolm X'in kızı Ilyasah Shabazz ile New York’ta görüştü
Abone ol
Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu dolayısıyla New York'ta bulunan Emine Erdoğan, Malcolm X'in kızı Ilyasah Shabazz'ı kabul etti. Görüşmede, Malcolm X'in mücadelesinin ilham verici olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, Emine Erdoğan, Ilyasah Shabazz’a babası Malcolm X’in özgürlük, eşitlik ve adalet mücadelesinin, tüm dünyada haksızlığa karşı mücadelelere ilham kaynağı olduğunu dile getirdi.

Ayrıca görüşmede, Malcolm X'in mücadelesinin, Türkiye'de Şule Yüksel Şenler'in insan hakları ve adalet mücadelesi ile benzerlik taşıdığı konusuna da değinildi. İki taraf arasında Şule Yüksel Şenler'in adını yaşatmak üzere kurulmuş vakıfla ortak çalışmalar yürütülmesi önerildi.

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Amerika tarihinde ırkçılıkla mücadelenin sembol ismi olan Malcolm X'in değerli kızı Ilyasah Shabazz ile Türkevi'nde bir araya geldik” ifadelerini kullandı. Görüşmede, Shabazz'ın başkanlığını yürüttüğü Malcolm X ve Dr. Betty Shabazz Anıtı ve Eğitim Merkezi'nin çalışmaları hakkında da bilgi alışverişinde bulunuldu.

Erdoğan, “Malcolm X ile Şule Yüksel Şenler gibi iki mücadeleci ruhun dünyanın her yerinde gençlere rehber olmaya devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

 


Yorum Yazın