Emrah Safa Gürkan “Türkiye’de problem köylülerle kentliler arasındadır” demişti, bugün de örneğini verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emrah Safa Gürkan “Türkiye’de problem köylülerle kentliler arasındadır” demişti, bugün de örneğini verdi
Abone ol
Ünlü tarihçi ve sosyal medyanın tanınan yüzlerinden Emrah Safa Gürkan yakın zamanda katıldığı bir programda “Türkiye’de problem köylülerle kentliler arasındadır” fikrini ileri sürmüştü. Gürkan bugün yaptığı X paylaşımında ise bu düşüncenin canlı bir örneğini verdi.

Ünlü Tarihçi Emrah Safa Gürkan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir YouTube programında köylü ve kentli konusuna şu fikirleri paylaşmıştı:

“Türkiye’de problem köylülerle kentliler arasındadır. Laiklerle İslamcılar, Modernlerle mutaassıplar, Alevilerle Sünniler değil. Türk kentlisi ne zaman köylülere karşı ortak bir kültürel savaş vermesi gerektiğini anlar ve birbirini o’cu bu’cu diye ayırmaz. Hepsinin normal bir şehir yaşamından beklentilerini norm yapması için bir araya gelmesi gerektiğini anlar, o zaman problem çözülür.”  


Gürkan bugün de Türkiye’de yaşanan bir olay üzerinden haklı olduğunu ifade eder paylaşımlarda bulundu.

“İstanbul’da bir düğün konvoyu, şehrin göbeğinde E-5’i kapatıp halay çekti.” haberini “sonra kızıyorsunuz al” diyerek takipçileriyle paylaşan Gürkan sonrasında ise şunları yazdı:

“Bahsettiğim köylü bu işte.

40 haneli köyde yaşıyor sanıyor hala kendini. Milyonluk şehirde olduğunun farkında değil. O yüzden de

1. Hareketlerinde sınır tanımıyor.

2. Birebir tanımadığı, akraba olmadığı insanlara her şeyi yapabilir. Kendi çevresinde iyi biri olsa bile e5'te trafiği kitler göbek atar, sırada öne kaynar vs. vs.

Sen de mal gibi kurallara uyar, 2. sınıf bir vatandaş gibi yaşarsın bunlar yüzünden.

O kadar bunların kültürü hakim oldu ki, bir süre sonra kurallara uyduğun, iyi biri olduğun için ezik, aptal gibi falan hissetmeye başlarsın.

Adı köylülük olmasın diyen var. Ne olursa olsun. Siz anladınız. Ne desen eksik kalıyor.

Esas mevzu: Bunlardan rahatsız olan ufak bir kesim var. Daha hala aralarında kavga ediyorlar, kültürel semboller üzerinden.

Esas düşmanın bu magandalar."


 


Yorum Yazın