Emrah Safa Gürkan’dan üniversite mezunu işsizlere: Sen 70’lerde lise 2’den atılmış insan pozisyonundasın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emrah Safa Gürkan’dan üniversite mezunu işsizlere: Sen 70’lerde lise 2’den atılmış insan pozisyonundasın
Abone ol
“Biz kendi çocuklarımızı eğitemiyoruz” vurgusu yapan ünlü tarihçi Emrah Safa Gürkan, üniversite mezunu işsizler için ise, “Sen 70’lerdeki lise 2’den atılmış adamın pozisyonundasın. Lise 2’den atılmış adam daha iyi durumdaydı. Ama sen ondan 10 yaş büyüksün.” dedi.

Ünlü tarihçi ve sosyal medyanın bilinen simalarından Emrah Safa Gürkan YouTube kanalında üniversite mezunlarının işsizliğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Gürkan’ın açıklamaları şöyleydi:

“Kapitalizmde mesele yol, fabrika değil; mesele insan kalitesi. Kaliteli insan üretmek üzerine kurulmuştur kapitalizm. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Almanya’da hiçbir şey kalmamıştır. Organize olabilen, öğrenebilen bir topluma orta sınıfı ve eğitimli kadrosu olduğu için tekrardan Marshall yardımı da geldi. Bunun için eğitimli toplum lazım. Zaten senin dışarıdan bir sürü göçmenin gelmiş eğitimli topluma. Bu da bir şey. Biz bir de kendi çocuklarımızı eğitemiyoruz. Lisesini 4 sene uzatıp abuk sabuk üniversitelerde okutuyoruz. Sonra bu çocuklar çıkınca aaa ben ne oldum diyor. İnsan beyin gelişimi açısından da 30 yaşından sonra; hem huy olarak, hem beyin olarak her şeyi öğrenemez. Biz bu çocukları biraz da sınıfta kalarak 25-26’ya getirdik. Hadi sen işsizsin. Sen 70’lerdeki lise 2’den atılmış adamın pozisyonundasın. Lise 2’den atılmış adam daha iyi durumdaydı. Ama sen ondan 10 yaş büyüksün. Bu ülkenin parası, bu ülkenin en önemli kaynağı hep övünüyoruz gençleri, o kadar kötü yönlendirilmiş oluyor ki sonunda senin elinde bir enkaz kalıyor. Ve bu hiç konuşulmuyor. Türkiye’de her şey konuşuluyor; ekonomi konuşuluyor, siyaset konuşuluyor, futbol konuşuluyor, eğitim hiç konuşulmuyor. Ben bu kadar cehalete tutkun bir sosyal ortam görmedim. Böyle bir şey olmaz. En büyük problemi bu Türkiye’nin. Bunun haricinde bütün problemler hallolur.”


Yorum Yazın