İzlanda Cumhurbaşkanı da mı FETÖ’cü? Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım kendisine neler çektirdi? ‘Hakan Şükürsporluyum ne demek?

Enes Kanter’den FETÖ’nün ölmediğini kanıtlama çabaları ve itiraflar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Enes Kanter’den FETÖ’nün ölmediğini kanıtlama çabaları ve itiraflar
Abone ol
Terörist başı Fethullah Gülen’in sıkı destekçilerinden olan eski NBA oyuncusu Enes Kanter, Fethullahçı Hizmet hareketinin Fransa’daki Talk Show programı Cemavaire’ye katıldı. Kanter programda FETÖ’nün hala güçlü olduğunu vurgulamaya çalışırken bugüne ve geçmişe dair önemli açıklamalar ve itiraflarda bulundu.

Oğuz Büber - Muhalif Özel

FETÖ’cü Enes Kanter; Fransa’da Cemavaire (Türkçe karşılığıyla Semaver) isimli YouTube’dan yayın yapan bir talk Show programına katıldı.

FETÖ hareketine tutkusu nedeniyle NBA kariyerinden vazgeçen Kanter’in anlattığı önemli konulardan birisi İzlanda Cumhurbaşkanı Guðni Th. Jóhannesson ile yaptığı görüşmeydi.

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekli; Kanter’in görüşmeye dair verdiği bilgilerde programda anlattığı hali ve FETÖ hareketinin sitesindeki hali arasında farklılıklar bulunuyor.

Sitede, Kanter’in Horizon isimli bir derneğin daveti üzerine İzlanda’ya geldiği ve derneğin çatısı altında görüşmenin gerçekleştirildiği belirtiliyor. Videoda ise bir cemaat abisinin misafiri olarak İzlanda Cumhurbaşkanı Jóhannesson ile tanışıyor.

 

FETÖ’cü hizmet hareketinin İzlanda’da oldukça güçlü olduğunu ifade eden Kanter, Jóhannesson ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı gibi bir yerde görüşeceğini beklerken ‘abisi’nin evine geleceğini duyunca şaşırdığını belirtiyor.

Kanter Cumhurbaşkanı’nın eve geliş anını şöyle anlatıyor:

“Abi bir ara namaz kılmaya gitti. Abla çay dolduruyor, kapı çaldı. Küçük çocuk kapıyı açtı, içeri cumhurbaşkanı girdi. Ben de salondan bakıyorum. Ben o kadar şaşırdım ki; Allah’ım diyorum, bu nasıl bir kare?”

Kanter hemen ardından Hizmet hareketinin İzlanda Cumhurbaşkanı ile oldukça yakın ilişkiler içerisinde olduğunu ön plana çıkarmak isteyen cümleler kuruyordu. Cemaat olarak biz hala güçlüyüz imajı vermeye çalışıyordu:

“Sonra adam içeri girdi. Diyor ki, ayakkabılarımı nerede çıkarayım? Abla çay dolduruyor, dirseğiyle de şurada çıkabilirsin derken çayı doldurmaya devam ediyor. Bunu sen evine gelen herhangi bir abiye yapmazsın yani. Diyorum ki, ya bunlar herhalde böyle hani çok çok en iyi arkadaş, samimiyeti çok ilerletmişler. Ya da biz bilmiyoruz nasıl karşılayacağımızı.”


Kanter, Jóhannesson’ın Türkiye meseleleriyle ilgili fikirlerini de paylaşıyordu.

Cumhurbaşkanının “Ben, Türkiye’de şu an ne oluyor, ne bitiyor; sürecin başından beri takip ediyorum” dediğini belirten Kanter, “Niye takip ediyorsun?” diye sorduğunda ise şu yanıtı verdiğini söylüyor:

“Ben çok büyük bir futbol hastasıyım ve Hakan Şükür’ü bu olayların en başından beri takip ediyorum. Ona yapılan haksızlıklardan, hukuksuzluklardan, Türkiye’de her şeyi arkasında bırakıp Amerika’ya gitmesinden haberdarım, ilk günden beri takip ediyorum.”

Eski Galatasaraylı Milli futbolcu Hakan Şükür’ün Şu an FETÖ/PYD Terör Örgütü üyesi olmak suçlamasıyla arandığını belirtelim.

Sonrasında ise Hakan Şükür ile İzlanda Cumhurbaşkanı Jóhannesson arasında görüntülü görüşme gerçekleştiğinden ve Şükür’ü İzlanda’ya davet ettiğinden bahsediyor.

 

İzlanda Cumhurbaşkanı’ndan FETÖ’cülere: Ben sizin arkanızdayım

Kanter son olarak ise  Jóhannesson’ın FETÖ Terör örgütüyle ilgili şu görüşlere sahip olduğunu aktardı:

“Arkadaşların bana her şeyi anlattılar. Ben sizin arkanızdayım. Ben sizi destekliyorum ama maalesef ülkeler arası ilişkilerden dolayı çok belli edemiyorum. Ama ben sizin ve yaptıklarınızın arkasındayım.”

Yani FETÖ üyesi Kanter’e göre İzlanda Cumhurbaşkanı Jóhannesson terör örgütünün fikirlerine sıkı bir biçimde destek veriyor. Bu kısımda anlattıkları ne kadar doğru bilemiyoruz belge niteliğinde tek veri ise; Kanter’in Jóhannesson ile çektirdiği poz ve görseli sosyal medya hesabında paylaşması.

 

Programla ilgili diğer önemli kısım ise Kanter’in Fenerbahçe, Aziz Yıldırım ve Hakan Şükür hakkında söyledikleriydi.

 

“Fenerbahçe’ye gelmek zorunda kaldım maalesef!”

Fenerbahçe ile yolunun kesişmesini üzüntü duyarak şöyle paylaşıyor Kanter:

“Ben normalde Ülker’e gelecektim. Ülker Fenerbahçe birleştiği için Fenerbahçe’ye gelmek zorunda kaldım maalesef.”

“Aranızda veya aramızda Fenerbahçeli varsa Allah affetsin.” diyen FETÖ’cü Kanter neden böyle dediğini Aziz Yıldırım’a da bağlayarak şöyle anlatıyordu:

“Biz Fenerbahçe’de oynarken sürekli tehdit alırdık. Mesela Aziz Yıldırım sürekli derdi; ‘Sohbetlere giderseniz sizi takımdan atarım, abilerle takılırsanız size kontrat vermem.’ Benim o zamanlar da çok fazla umurumda değildi. İlk gittiğim zaman abiler beni köşeye çektiler. Acaba tedbir mi yapsak filan. Ben tedbir ‘t’sini yapmış insan değilim.”

“Hakan Şükürsporluyum, Fenerbahçeli hiç değilim”

Kanter, ‘Hangi takımı tutuyorsunuz?’ sorusuna da net bir cevap veriyordu:

“Ben takım tutmuyorum. Soranlara Hakan Şükürsporluyum diyorum. Ama Fenerbahçeli hiç değilim yani. Orası kesin.”

 

Bonus: Eski Galatasaraylı Milli Futbolcu  Arif Erdem hakkında FETÖ içerisinde dolaşan hikaye

Arif Abisinin çok güzel mangal yaptığını belirten Kanter, FETÖ hareketi içerisinde Erdem hakkında dolaşan bir hikayeyi anlatıyor:

“Arif Abi’ye şeyi sordum. Böyle hizmette dolaşan bir dedikodu var. Sen Hocaefendi’yi (Terörist başı Fethullah Gülen) ziyarete gitmişsin. Orada ayağın halıya takılmış, böyle hafif sendelemişsin. Sonra Hocaefendi de demiş ki: ‘Arif Bey burada yapmayın bari, burası ceza sahası değil’. Abi bu doğru mu değil mi? ‘Yok öyle bir şey, onu hizmette uydurdular’ dedi.”

Stüdyodakiler “Fenerbahçeliler yapmıştır” diyerek ve gülerek karşıt olduklarının altını bir kez daha çizmişlerdi.
 


Yorum Yazın