Erdoğan: FETÖ elebaşının haysiyetsiz ölümü herkese ibret olmalıdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan: FETÖ elebaşının haysiyetsiz ölümü herkese ibret olmalıdır
Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Kabine, gündemin öne çıkan konu başlıklarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Kabine toplantısının ardından Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bölgesel sahiplenme anlayışımızın en somut örneklerinden olan platform önemli bir ihtiyacı gideriyor. Önümüzdeki dönemde bu mekanizmayı kurumsal bir yapıya kavuşturmak arzusundayız. 44 gün süren vatan muharebesi sonrasında Karabağ'da 30 yıllık işgalin sona ermesiyle birlikte Güney Kafkasya'da kalıcı barışa yönelik eşsiz bir fırsat yakalandı. Bir dönem acıyla, işgalle, çatışmalarla anılan bu coğrafyada şimdi barış rüzgarları esiyor. Can Azerbaycan ve Ermenistan'ın gösterdikleri samimi çabaları yakından takip ediyoruz. Temennimiz süreci sabote etmeye çalışan odaklara fırsat vermeden müjdeli haberleri bir an önce almaktır. Türkiye olarak Azerbaycanlı kardeşlerimizle koordinasyon içinde kalıcı barış için çalışmaya devam edeceğiz.

Küresel ekonomideki tüm belirsizliklere, bölgemizde artan çatışma ve gerilimlere, gelecekle ilgili çizilen kötümser senaryolara rağmen ekonomimizin temel göstergelerindeki iyileşme kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

Merkez Bankamızın rezervlerinden ihracata, turist sayısından istihdama kadar her alanda gözle görünür artış söz konusu. Avrupa ve Amerika dahil tüm dünya ile birlikte ülkemizin de baş ağrısı olan enflasyonda düşüş başladı. Fahiş fiyat köpüğü belli başlı sektörlerde ortadan kalktı ve kalkıyor. İnşallah bunun devamı gelecek. Vatandaşımızın helal lokmasına göz dikenlere kesinlikle göz açtırmayacağız. Etiket oyunlarıyla, fısıltı gazetesiyle, piyasa manipülasyonlarıyla ceplerini doldurmaya çalışanların tepesine bindik, biniyoruz ve bineceğiz.

Türkiye'de maalesef enflasyondan nemalanan bir kesim var. Bunlar üretmeden, ter dökmeden, riske girmeden, konforlu bir alanda paralarına para katmaya alışmışlar. Özellikle enflasyonu tek haneli rakamlara indirerek yıllarca bunların istismar zeminlerini ellerinden aldık.

Koronavirüs salgını döneminde tüm dünyada son 60-70 yılın zirvesine çıkan enflasyon oranları herkes gibi bizi de menfi etkiledi, gelişmiş ülkelerle birlikte Türk ekonomisinde de dengeleri sarstı. Salgının yanı sıra biz bir de doğrudan ekonomimizi hedef alan saldırılara maruz kaldık. Tüm bunların üzerine 6 Şubat depremlerini yaşadık. Ardı ardına gerçekleşen 3 seçim, salgının ve depremin etkilerini daha sert hissetmemize sebep oldu.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaştan ülkemizi uzak da tutsak ekonomik yansımalarından tamamen uzakta tutamadık. Bu tablo üzülerek söylüyorum enflasyonu fırsata tahvil eden rantçıların ellerini ovuşturmalarına yol açmıştır. Şu gerçeği sadece iş dünyamızın, sadece ihtisas alanı ekonomi olanların değil, milletimizin de fark ettiğine inanıyorum. Merkez Bankamızın rezervi arttıkça bunların eleştirilerinin dozu da arttı. Enflasyonun düşüş eğilimi hızlandıkça bunların rahatsızlığı da ayyuka çıkmaya başladı.

Türkiye kazandıkça bunlar kaybettikleri için tetikçileri vasıtasıyla hemen taarruza geçtiler; yalan yanlış ve manipülatif haberlerle milletimizin moralini bozmaya, piyasaya ve iş dünyasına karamsarlık yaymaya çalıştılar. Bunları da yavaş yavaş püskürtüyoruz. Para babaları namına silahşörlük yapanların körüklediği olumsuz algının kırılmakta olduğunu görüyoruz. Şunu büyük bir memnuniyetle vurgulamak isterim; milletimiz yaşadığı onca zorluğa, yüke rağmen bizi anlıyor, bize inanıyor, hükumetimize ve ekonomi politikamıza güveniyor. Allah'in izniyle bu güveni boşa çıkarmayacağız. Bu aziz ve fedakar millete hayal kırıklığı yaşatmamakta kararlıyız.

Batı'ya da Doğu'ya da sırtımızı dönmüyoruz. Biz makas değiştirmiyoruz. Bilakis, Türkiye merkezli bir anlayışla değişen küresel sistemde hak ettiğimiz yeri almaya çalışıyoruz. Ana politika Türkiye eksenidir. BRICS'le ilişkilerimizi ilerletmenin Türkiye'niin faydasına olacağına inanıyoruz. BRICS mevcut angajmalarımızın alternatifi değildir olamaz.

TUSAŞ'a yapılan hain terör saldırısının zamanlamasının ve seçilen hedefin tesadüf olmadığı açıktır. Örgütün kimin maşası olduğunu yeniden gösterdi. Bu alçak saldırıyla verilmek istenen mesajları buruşturup çöpe attık. Bizim terörden alacağımız bir mesaj yoktur.

Terörü kaynağında kurutma stratejisinden bir adım geri atmayacağımız. Terör Türkiye hedefimizden de kopmayacağız. Terör yıllarca siyasiti yönlendirmek için bir aparat olarak kullanılmıştır. Aynı senaryonun tekrar sergilenmesine sessiz kalmayacağınız.

Güncellenecek...


Yorum Yazın