Erdoğan: Komplekse kapılmadan eksikleri telafi edeceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan: Komplekse kapılmadan eksikleri telafi edeceğiz
Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yıl Açılış Töreni'nde, "Hiçbir komplekse kapılmadan sorunlarımızın üzerine gidip eksikleri telafi edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

189 YENİ MAHKEMENİN KURULMA İŞLEMİ DEVAM EDİYOR

Aziz milletim, adalet teşkilatımızın değerli mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Yeni adli yılı savcı, hakim ve avukatlarımızın için hayırlı olmasını diliyorum. Şehit Cumhuriyet savcımız Mehmet Selim Kiraz başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm yargı mensuplarına rahmet diliyorum. Yayınladığımız kararnamelerle depremzedelerin hak kaybına uğramasının önüne geçtik. Bölgede 7 bin 500 personel görevlendirdik. Adalet teşkilatımızın tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Adalet hizmetlerinin hızlı yürütülmesi için çalışmalarımız sürüyor. Bölgedeki durumu takip ediyoruz. Depremin açtığı yaraları sarmak gündemimizin ilk sırasında. 131 yeni mahkeme kuruldu. 189 yeni mahkeme kurulma işlemi devam ediyor. Davaların daha hızlı karara bağlanmasını sağlayacaktır yeni mahkemelerimiz.

KOMPLEKSE KAPILMADAN EKSİKLERİMİZİ TELAFİ EDECEĞİZ

Türkiye Yüzyılı'mızın yolculuğunu sürdüreceğiz. Bu seneki adli yıl açılışını Cumhuriyet'in 100. yılının gururunu yaşadığımız dönemde gerçekleştiriyoruz. Hep birlikte 100. yılı gururla kutlayacağız. Ahlat'da, Malazgirt'te, Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen törenlerde bu konudaki hassasiyetimizi gösterdik. Siyasetten hukuka ekonomiden beşeri hayata kadar her alanda böyle bir muhasebeye yönelmeliyiz. Hiçbir komplekse kapılmadan sorunlarımızın üzerine gidip eksikleri telafi edeceğiz.

SERZENİŞLERİN ÖNÜNE GEÇMEK GÖREVİMİZ

Şekli unsurlarla uğraşmayıp meselenin özüne odaklanıp kalıcı çözümler bulacağız. Devletimizin her kurumu kendi iç muhasebesini yapacak vizyona sahiptir. Bu durum yargımız için de gereklidir. Yargı camiamızın yeni adli yılı böyle bir arayışın vesilesi haline getireceğini umut ediyorum. Adalet hizmetlerinde kaliteyi yükselterek toplumdan gelen serzenişlerin önüne geçmek hepimizin görevidir. Necip milletimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek ancak bu şekilde sağlanır. Güven veren adalet sistemi tesisi için özlük haklarına kadar pek çok reforma imza attık. Her yıl yargı paketleri ile bu süreci devam ettiriyoruz. Bundan sonra da sizlerle daha yakın iş birliği içinde çalışacak ortak akıl ile hukuk devletini buluşturacağız.

KENDİ HAYATIMIZ DA BİR ADALAET ARAYIŞI, HUKUK MÜCADELESİ ÖRNEĞİDİR

Türkiye Yüzyılı vizyonu güçlenen devletimizi de temsil ediyor. Medeniyet köklerimizden aldığımız ilhamla bunun mücadelesini veriyoruz. Kendi hayatımız bir adalet arayışı, hak ve hukuk mücadelesi örneğidir. Maruz kaldıklarımız bizi asla küstürmedi. Adalet ve hukuk rengi ile boyanmasını sağladık. Hukuk devleti standartlarının yükseltilmesi, yargı ile ilgili sıkıntıların giderilmesi için önemli reformlar gerçekleştirdik. 9 bin 349 olan hakim savcı sayısını 24 bine, toplam personel sayısını 61 binden 190 bine yükselttik. Merdiven altında adalet dağıtılmaya çalışılan o kötü odalara son verdik. Temsil ettikleri değerlere uygun abide makamlara kavuşturduk. Ülkede içtihat birliğinin sağlanması kararların tutarlı olması yargının sorumluluğudur. İlk derece mahkemeler, bölge adliye mahkemeleri olmak üzere ihtiyaç duyulan reformları yapacağız. UYAP'a pek çok yenilik ekledik.

TOPLUMLA SÜREKLİ TEMAS HALİNDEYİZ

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru, kamu denetçiliği, DGM ile özel yetkili mahkemelerin kaldırılması, askeri mahkemelerin kaldırılarak çift başlılığa son verilmesi, ihtisas mahkemelerin kurulması, bireylerin lekelenmeme hakkının güçlenmesi, uyuşmazlıkların çözümünde arabuluculuk, yargıya dair her alanda pek çok adım attık. Adalet teşkılatımızın çok daha vasıflı yetişmesini hedefliyoruz. İyi hukukçular yetiştirmemiz de gerekiyor. Kademeli şekilde bazı davalar için avukat tutma zorunluluğu getirilmesi gibi konularda beraber çalışabiliriz. Kalkınma ve büyümenin de itici gücü olduğunu biliyoruz. Her 5 yılda bir millete hesap veren bir siyasetçinin sokağın sesine kulak tıkaması düşünülemez. Toplumumuzla sürekli temas halindeyiz.


Yorum Yazın