Erdoğan terörle mücadele konusuna ilişkin konuştu: Türkiye huzura eremez

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan terörle mücadele konusuna ilişkin konuştu: Türkiye huzura eremez
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 31'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı kapanışında önemli mesajlar verdi. Terörle mücadele konusuna değinen Erdoğan, "Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör üreten bataklıklar kurutulmadan Türkiye huzura eremez" dedi. İsrail'in Gazze saldırılarına yönelik de Hamas'a ve Filistin halkına desteğini bir kez daha yineleyen Erdoğan, "Hamas ve Filistin halkı sadece kendi topraklarını savunmuyor, aynı zamanda Arz-ı Mev'ud hezeyanına karşı Anadolu'yu savunuyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan yeni anayasa konusunda muhalefete seslenerek uzlaşmaya açık olduklarını, bu konunun siyasi bir bilek güreşine çevrilmesini de doğru bulmadıklarını ifade etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Toplantımızın hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Filistin davası ve Gazze'deki katliam her zamanki gibi kampımızda gündemimizin en üst sırasındaydı. Filistin halkı 76 yıldır zulme maruz kalıyor, toprakları gasbediliyor. Biz Filistinli kardeşlerimizin nasıl zorlu önemli ve kahramanca mücadele verdiklerini gayet iyi biliyoruz. Hamas ve Filistin halkı sadece kendi topraklarını savunmuyor, Anadolu'yu da savunuyor. Gazze ve Filistin'de sınanan Müslümanlığımızla birlikte insanlığımızdır.

Yeni anayasa mesajı 

"AK Parti kuruluşundan itibaren reformcu ruhunu kaybetmemiş bir partidir. Geniş bir yelpazede önemli reformları hayata geçirdik. Türkiye'yi vesayetçilerin karanlığından biz çıkardık. Milli iradeyi darbecilerin karanlığından biz çıkardık. Korkulara son verdik. İçine kapanmış bir ülkeye özgüven ve cesaret kazandırdık. Bu ülkeye her alanda Cumhuriyet tarihinin altın yıllarını yaşattık. Bunları yeterli görmüyoruz. Mevcutla yetinmek yeniye ve yeniliğe kapısı kapatmak demektir. AK Parti statükocu bir parti değildir, olmayacaktır.

Oturalım, konuşalım, el ele verelim, en geniş mutabakatla Türkiye'yi darbe anayasası ayıbından hep beraber kurtaralım. Yeni anayasa konusunda samimiyiz, uzlaşıya açığız. Bu meselenin bir siyasi bilek güreşine çevrilmesini de doğru bulmuyoruz."

"Terörle mücadele" mesajı 

"Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör üreten bataklıklar kurutulmadan Türkiye huzura eremez. Kendini güvende hissedemez. Terör örgütü eridikçe demokrasimiz serpilecek.

Türkiye'nin seçim dönemini artık geride bırakıp önüne bakması önemlidir. Siyasetten tasfiye edilmiş kendi partilerinden tard edilmiş kimi müflis tüccarların gündeme gelme çabalarını sadece üzüntüyle değil büyük bir taaccüble izliyoruz. Üst üste gerçekleşen seçimler nedeniyle milletimiz biraz yoruldu. Siyaset de şüphesiz bundan etkilendi. Önümüzde cumhurbaşkanlığı için 4 yıl belediyeler olarak da 5 senelik bir zamanımız var. Bu süreyi en etkin, verimli ülkemizi hedeflerine ulaştıracak bir vizyonla çok iyi değerlendirmemiz lazım"

Enflasyonla mücadele 

"Ekonomide OVP’nin neticelerini almaya başladık. 2024 yılının ilk çeyrek büyüme rakamlarıyla birlikte programa olan güvenimiz daha da perçinlendi. Enflasyon sorununu mutlaka çözeceğiz. Tek haneli enflasyon oranlarını inşallah yakalayacağız. Bunu geçmişte başardık, inşallah tekrar başaracağız.

Yeni kabinenin görevi almasının yıl dönümü 

Yarın kabinemizin göreve başlamasının birinci yıldönümü. Salı günkü kabine toplantısında son 1 yılda ülkemize kazandırdığımız hizmetleri, özetin özeti mahiyetinde aziz milletimizin takdirine arz edeceğiz.

Emanete ihanet etmek bize yakışmaz. Rehavete kapılmak bize yakışmaz. Kibirlenmek, büyüklenerek yürümek bize yakışmaz. Halkımızla aramıza mesafe koymak, bize yakışmaz. Milletimizin beklentilerine kulak tıkamak bize asla ve asla yakışmaz."


Yorum Yazın