Erdoğan: Terörün olmadığı bir Türkiye inşa edeceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan: Terörün olmadığı bir Türkiye inşa edeceğiz
Abone ol
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'ı Meclis'e çağırmasıyla hareketlenen "yeni çözüm süreci" tartışmalarıyla ilgili olarak direkt bir açıklama yapmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İktidar ve ittifak olarak bir adım atmadan her şeyi hesaba katıyoruz. Kurulan tuzakları bozarak hedeflerimize yürüyeceğiz. Ülkemizde olan tüm araçları, imkanları kullanarak terörün, şiddetin olmadığı, demokrasinin ve kardeşlerin egemen olduğu bir Türkiye'yi inşa edeceğiz" dedi.

Hatay'da TOKİ konutları kura çekiminde konuşan Erdoğan, "Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sunni demeden 85 milyon hep beraber kardeşçe yaşayacağız. Terör örgütleri bizi maşa gibi kullanamayacak. Aramıza nifak tohumu ekemeyecekler. Hep birlikte Türkiye olmamızı engelleyemeyecekler" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Kandan ve gözyaşından beslenen terör baronları, emperyalizmin uşakları, bölgemizi kana boğan terör devletleri, Türkiye yüzyılı ülkümüzle aramıza giremez. Türkiye sadece tarihiyle, kültürüyle, birikimiyle değil; hadiseleri okuyuş tarzı ile de büyük bir devlettir. Biz başkaları gibi yarım asırlık tecrübelerle değil 2200 yıllık süreci aşan köklü hafıza ile değerlendiriyoruz. Bin düşünüyor, bir söylüyoruz. İktidar ve ittifak olarak bir adım atmadan her şeyi hesaba katıyoruz. Kurulan tuzakları bozarak hedeflerimize yürüyeceğiz. Ülkemizde olan tüm araçları, imkanları kullanarak terörün, şiddetin olmadığı, demokrasinin ve kardeşlerin egemen olduğu bir Türkiye'yi inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, İsrail ordusunun dün gece İran'a yönelik saldırılar düzenlemesi hakkında da, "Dün gece İsrail saldırganlığının hedefi olan komşumuz İran'a ve İran Hükümetine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Batılı güçler tarafından iyice şımartılan Siyonist İsrail hükümeti, bölgesel çatışmanın fitilini ateşlemeye çalışıyor" dedi.

 


Yorum Yazın