Erdoğan'dan Netanyahu'nun alkışlanmasına tepki: Akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan'dan Netanyahu'nun alkışlanmasına tepki: Akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi'nde konuşmasına tepki göstererek, "Elinde 150 bin Gazzeli'nin kanı olan bir kasabı kongresinde ağırlayan, bu caniye kürsü veren, bununla yetinmeyip konuşmasını büyük bir şevkle 57 kez ayakta alkışlayan bir akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Valisi Davut Gül ve teknoloji alanında faaliyet gösteren firma yetkilileri katıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'ne hitap etmesine değinerek, şunları söyledi:

"Burada şu gerçeği öncelikle vurgulamak isterim. 2. Dünya Savaşı'nın galiplerinin ekonomik, siyasi, askeri ve diplomatik çıkarlarını korumak amacıyla kurulan mevcut küresel sistem artık miadını doldurmaya başlamıştır. Sistemin sorunlara çözüm üretme kabiliyetini yitirdiğinin işaretlerini uzun zamandır zaten görmekteyiz. Sadece yakın geçmişte yaşanan krizlere bakmak bile sistemin iflas bayrağını çoktan çektiğini göstermeye yeterlidir. Mesela Suriye'deki ihtilaf tam 13 yıldır sürüyor. Ukrayna'daki savaş 2.5 yıldır aralıksız devam ediyor. Yemen istikrara kavuşmadan maalesef Sudan karıştı. Gazze'de 16 bin masum çocuk, 40 bin sivil hayattan koptu, soykırımın önüne yaklaşık 10 aydır geçilemedi. İşte herhalde Amerika'nın kongresinde soykırımcı bir gafilin nasıl alkışlandığını tüm dünya ise görmüştür. Kim alkışlanır? 40 bine yakın çocuk, kadın, yaşlı, bu insanları katledenleri düşünün, Temsilciler Meclisi alkışlıyor. Öbür taraftan Temsilciler Meclisi'nin dışında da onlara karşı tam aksi bir tavır ortaya konuluyor. Bu dünyada nereye gideceğini gösteriyor. 7 Ekim'den beri insanlar sinema filmi izler gibi çocukların, kadınların daha küvezdeki bebeklerin öldürülmesini uzaktan seyrediyor. Bunların katili olan bir Netanyahu Amerika'da alkışlanıyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu anlamak mümkün mü? Hani demokrasi? Hani özgürlük? Hangi insan hakları? Hani İnsan Hakları Beyannamesi'ndeki o alt alta yazılmış maddeler? Tek bir tarafta bir alkış curcunasıdır gidiyor. Bırakın katliamını durdurmayı, elinde 150 bin Gazzeli'nin kanı olan bir kasabı kongresinde ağırlayan, bu camiye kürsü veren, bununla yetinmeyip konuşmasını büyük bir şevkle 57 kez ayakta alkışlayan bir akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız." 


Yorum Yazın