Erdoğan’ın seçim vaatlerinden Karadeniz Doğalgazı'nda üretim hedefleri tutmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan’ın seçim vaatlerinden Karadeniz Doğalgazı'nda üretim hedefleri tutmadı
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatlerinden Karadeniz Gazı buhar oldu. Erdoğan’ın müjdelediği gaz üretim hedefine ulaşılamadı. Günlük 10 milyon metreküp üretim müjdesi verilen dönemde 3,6 milyon metreküp doğalgaz çıkarıldı.

Türkiye'de seçim öncesinde verilen enerji kaynakları bulunduğuna dair müjdelerin bir kez daha gerçekleşmediği belirtildi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2022'de duyurduğu Karadeniz'deki doğalgaz üretim hedeflerinin gerçekleşmediği ortaya çıktı. İlk çeyrekte planlanan 10 milyon metreküp üretimin yalnızca 3.6 milyon metreküp olduğu açıklandı. CHP Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, iktidarın ekonomik krizi örtbas etmek için gerçek dışı vaatlerde bulunduğunu iddia etti.

Enerji politikalarında istikrarsızlık

2023 yılının ilk çeyreği için planlanan doğalgaz üretimi hedeflerinin büyük oranda gerisinde kalındığı, Karadeniz gazıyla ilgili olarak yapılan açıklamaların halkı yanılttığı belirtildi.

CHP'den sert eleştiri

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, CHP'li Bakırlıoğlu, Erdoğan'ın vaatlerini ve enerji politikalarını eleştirdi. İktidarın seçim kazanma amacıyla halka yanıltıcı bilgiler sunduğunu ve gerçekleşmeyen projelerle yurttaşların güvenini sarsmaya devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, enerji bakanına Karadeniz gazıyla ilgili belirsizlikleri gidermesi için TBMM'de çeşitli sorular yöneltti.

"Sakarya Gaz Sahası’nda bulunan Oruç Reis ve Barbaros Hayreddin sismik araştırma gemilerinin, Fatih ve Yavuz sondaj gemilerinin, daha çok kuyu tamamlama faaliyetlerinde kullanıldığı anlaşılan Kanuni sondaj gemisinin ve bunlara eşlik eden Platform Destek gemilerinin gaz rezervi arama, bulma ve bulunan rezervleri çıkarma maliyetleri nedir?

Deniz dibine döşenen boru hattı için İtalyan Saipem’e ne kadar para ödenmiştir?

Karadeniz’de 2023’ün ilk çeyreğinde çıkarılacağı ifade edilen günlük 10 milyon metreküp doğalgaz üretim hedefine neden ulaşılamamıştır? Neden üretim günlük 3,6 milyon metreküpte kalmıştır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim öncesi müjde olarak açıklanan ve Nisan 2023’te doğal gaz üretimi gerçekleştirileceği söylenen Karadeniz’de, neden ilk üretim ancak Eylül 2023’te yapılabilmiştir? Bu gecikmenin sebebi nedir? "


Yorum Yazın