Erkan Baş'tan Özgür Özel'in TİP yorumuna yanıt: 1 milyon insanı küçümsemiştir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erkan Baş'tan Özgür Özel'in TİP yorumuna yanıt: 1 milyon insanı küçümsemiştir
Abone ol
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in partisine yönelik sözlerine TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Daha önce CHP’de siyaset yapıp diğer partileri küçümseyen, sonra bir nedenle CHP’den ayrıldığında o küçümsediği oyların yanına yaklaşamayan çok siyasetçi gördük. Burda mesele bir milyon insan küçümsenmesidir ve hiç yakışık olmamıştır." şeklinde yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür  Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Meclis’te CHP grubunca ayakta karşılanmasını eleştiren TİP’e yönelik şu sözleri sarf etmişti: “Bir tanesi çıkmış biz kimsenin karşısında ayağa kalkmayız… Ya partinin oyu yüzde 1.5 ve bizden giden tepki oylarıyla alıyorsun. Meclis’teki her konuşmanı biz devrettik geçmişte sana, ben devrettim.“

CHP liderine, TİP’ten yanıt geldi.

‘Özel’in sözlerine şaşırdığını’ belirten Erkan Baş şunları söyledi:

“Biz zamanında helalleşmeye de yoktuk, bugün bir normalleşmeyle de yokuz. Biz muhalefete muhalefet etmeme anlayışının temsilcilerinden bir tanesiyiz.

CHP yönetimi bu tavrının gerekçelerini paylaşmak yerine, kendisini eleştiren yurttaşlara yanıt yetiştirme telaşına girmiş gibi gözüküyor. Özgür Özel’in katıldığı bir televizyon programında TİP’i hedef alarak söylediği sözleri gerçekten şaşkınlıkla izledim. Herhangi bir partinin aldığı oyu küçümsemek siyaseten çok ayıptır.

Ben daha önce CHP’de siyaset yapıp diğer partileri küçümseyen, sonra bir nedenle CHP’den ayrıldığında o küçümsediği oyların yanına yaklaşamayan çok siyasetçi gördük. Burda mesele bir milyon insan küçümsenmesidir ve hiç yakışık olmamıştır.

Özgür Özel gibi deneyimli bir siyasetçinin ‘Onlara sözü ben verdim’ diye tekrar tekrar ifade etmesi anlaşılabilir bir durum değil; zaten bu gerçek de değil. Bu iktidara karşı toplumsal direnci zayıflatan bir yaklaşım içerisinde. Keşke Özgür Özel TİP’i, AKP’ye karşı eksik muhalefet yaptığı için eleştirseydi.

Bir muhalefet partisinin, başka bir muhalefet partisini ‘Sen fazla kararlısın, sen eğilmiyorsun’ diye eleştirmesi, tek kelimeyle şaşkınlık verici bir durum. Bu tavrı hiç doğru bulmuyorum. Enerjimizi iktidara karşı mücadeleye karşı harcayalım. İktidarla normalleşirken muhalefetin kendisine benzemeyen unsurlarını kötü bir dile muhatap edenleri halkımıza şikayet ediyoruz.“


Yorum Yazın