Eşi, Tayfun Kahraman’nın 'kelepçeli işkence'ye maruz kaldığını belirtti: Sorumlulara ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eşi, Tayfun Kahraman’nın 'kelepçeli işkence'ye maruz kaldığını belirtti: Sorumlulara ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldı!
Abone ol
Meriç Kahraman, MS hastası olan eşi ve Gezi davası tutuklusu Dr. Tayfun Kahraman’ın sağlık kontrolü sırasında işkenceye maruz kaldığını ifade etti. Şehir plancısı Tayfun Kahraman’ın, rutin nöroloji kontrolüne giderken, kolluk güçleri tarafından altı buçuk saat boyunca kelepçeli tutulduğunu ve bu durumun bileklerindeki kan akışını durduracak seviyede yaralara neden olduğunu söyledi. Meriç Kahraman, bu olaya ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, sorumlulara ve yaşananlara değindi.

Meriç Kahraman, Tayfun Kahraman’ın 2015 yılında teşhis edilen MS hastalığı ile mücadele ettiği ve bu süreçte yaşananların insan hakları ihlâli olduğu vurgulandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı da etiketlediği sosyal medya paylaşımında, kolluk güçlerinin doktor muayenesinde bulunmalarının yasak olmasına rağmen muayenehaneden çıkmadıklarını, bu durumun hukuka aykırı olduğunu ve ilişkin personelin ”talimat alarak” hareket ettiğini iddia etti

Gerçek Gündem’den Altan Sancar’ın haberine göre, Meriç Kahraman’ın yaptığı açıklamaların ardından, Dr. Tayfun Kahraman’a ”kelepçeli işkence” yaptıkları öne sürülen kişiler hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma , Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ise idari soruşturma başlatıldı.


Yorum Yazın