Fatih Tekke'nin Trabzonspor'un başına geçmesine siyasi baskı mı engel oldu?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Tekke'nin Trabzonspor'un başına geçmesine siyasi baskı mı engel oldu?
Abone ol
Trabzonspor, dün Abdullah Avcı ile yollarını ayırmış ve Fatih Tekke ile yaptığı görüşmede teknik direktörlük için prensipte el sıkışmıştı. Bugün ise Fatih Tekke'den vazgeçen ve yeniden Şenol Güneş ile görüşmelere başlayan Trabzonspor'a yönelik önemli bir suçlama yöneltildi. İddiayı ortaya atan Fatih Tekke'nin kuzeni Kenan Tekke, Trabzonspor'un siyasi baskılar sebebiyle Fatih Tekke'yi göreve getirmediğini öne sürdü.

Sezona kötü sonuçlarla başlayan Trabzonspor, Avrupa'ya çok erken veda ederken Süper Lig'de oynadığı ilk 2 karşılaşmada ise galibiyet alamadı.

Taraftarın tepkilerinin ardından teknik direktör Abdullah Avcı ile yolları ayıran Ertuğrul Doğan yönetimi, ilk olarak bordo-mavili kulübün efsane ismi Şenol Güneş ile görüşmüş ancak şartlarda anlaşamayarak rotayı Alanyaspor teknik direktörü Fatih Tekke'ye çevirmişti.

“SİYASİ BASKI SEBEBİYLE FATİH TEKKE'DEN VAZGEÇİP, TEKRAR ŞENOL GÜNEŞ İLE MASAYA OTURULUYOR"

Dün yapılan görüşmelerde Fatih Tekke ve Trabzonspor prensipte anlaşırken, akşam saatlerinde toplanan yönetim kurulu kararını değişmiş ve Şenol Güneş ile görüşmelerde önemli bir aşamada kaydetmişti.

Bu durum karşısında Fatih Tekke'nin oldukça öfkelendiği öğrenilirken, Fatih Tekke'nin kuzeni Kenan Tekke, Trabzonspor'un 31 Ağustos tarihinde Fatih Tekke ile anlaştığını, ardından siyasi baskı sebebiyle Fatih Tekke'den vazgeçip, tekrar Şenol Güneş ile masaya oturduğunu iddia etti. 

Kenan Tekke'nin sözlerinin tamamı şöyle:

"!!!!YAZIKLAR OLSUN!!!!

Tarih: 31/08/2024 Ertuğrul Doğan Fatih Tekke'yi arıyor ve hocam gel sana ihtiyacımız var diyor. Fatih hoca şartsız kayıtsız teklifini kabul ediyor ve pazartesi İstanbul'da buluşulup masaya oturulacak.

Tarih: 01/09/2024 Ertuğrul doğan Fatih Tekke'yi arıyor, hocam üzerimde çok siyasi baskı var ve sizin ile çalışamayacağız diyor ve Şenol Güneş gündeme geliyor. Konu bu.

Yazıklar olsun bu şehrin çocuklarına ihanet edenlere. Yazıklar olsun bu şehre ihanet edenlere. Yazıklar olsun ilişkilerine bu kulübü kurban edenlere. Yazıklar olsun SİYASETİNİZE..."

Yaşanan tartışmaların ardından Fatih Tekke'nin 4 yıl önce iktidarı hedef alan sözleri ortaya çıktı.

Trabzonspor'da forma giydiği sürede Süper Lig'in efsane forvetleri arasına giren ve başarılı performansını uzun yıllar Rusya'da sürdüren Fatih Tekke, 2020 yılında yaptığı açıklamalarda iktidarı futbola müdahale etmekle suçlamıştı.

"TEKNİK DİREKTÖR TERCİHLERİ SİYASET ELİYLE YAPILIYOR"

Tekke, Türkiye’de teknik adam seçimlerinin başarı veya başarısızlık kriterine göre yapılmadığını belirterek, “Genelde bu tercihler ilişkiler, siyaset, ahbap çavuş ilişkilerine göre yapılıyor” dedi. Ülkedeki liyakat eksikliğine vurgu yapan Fatih Tekke, şu şekilde konuşmuştu:

“Oyuncular adına gelişmeler var ama teknik adamlar adına bence yok. Sadece teknik adamlar açısından da değil, yönetenler açısından da bir problem. Bir hocayı seçerken belli bir kriterinizin, belli bir bilginizin olması lazım ki onun iyi veya kötüsünü seçebilesiniz. Genelde bu tercihler başarı - başarısızlık, liyakat - liyakatsızlıktan ziyade ülkemizde olduğu gibi ilişkiler, siyaset, ahbap çavuş ilişkilerine göre yapılıyor.”


Yorum Yazın