Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mourinho'nun maliyetini açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mourinho'nun maliyetini açıkladı
Abone ol

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Jose Mourinho transferinin hikâyesini anlattı ve mali detayları açıkladı. Koç, Mourinho ve ekibine 12 milyon euro verdiklerini belirtti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, başkanlık seçimi öncesi Sarı-Lacivertli kulübün gündemine dair Halk TV'de açıklamalarda bulundu.

Süper Lig devi Fenerbahçe'de sezonun sona ermesiyle gözler başkanlık seçimine çevrildi. 8-9 Haziran'da yapılacak Seçimli Olağan Genel Kurul'a gidecek olan Sarı-Lacivertli Kulüpte Mevcut Başkan Ali Koç ve Aziz Yıldırım yarışacak.

Mourinho transferinin hikâyesi

Fenerbahçe mevcut başkanı ve başkan adayı Ali Koç, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın Yeni Bir Sabah programına katıldı.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Koç, Jose Mourinho'nun transfer sürecini açıkladı. Koç, "Mourinho’yu ikna etmemizde zamanlama çok önemliydi. Bir hocaya ihtiyacımız olursa ne gibi opsiyonlar var diye çalışmalarımızı sürdürdük. Bunlardan biri de Jose Mourinho’ydu. Mario Branco, Jose Mourinho’ya önce Fenerbahçe’yi anlattı." ifadelerini kullandı.

"İlk biz görüştük"

Mourinho ile sezon devam ederken görüştüklerini açıklayan Koç, "Mourinho ile herkesten önce görüştük ama teklif vermedik; hem şampiyonluğa koşuyoruz hem bir hocamız var. Değişiklik yapacağımızdan tam emin değiliz, son maçta şampiyon olabilirdik" diye konuştu.

Mourinho'nun maliyeti

Mourinho'nun maliyetini açıklayan Koç, "Aziz Yıldırım, Jose Mourinho'da dediği şeyin aynısını İrfan Can Kahveci transferinde de dedi. Sayın Aziz Yıldırım '15 milyon euro verdim' diyor, biz Jose Mourinho ve bütün ekibiyle yıllık 12 milyon euroya anlaştık." dedi.

Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Çok ağır bir iddia"

''Dün Sayın Aziz Yıldırım demiş ki, 'Ben 15 verdim, adam aptal mı, niye altına anlaşsın. Menajerlere açıktan para vermişlerdir.' dedi. Bu suç! Çok ağır bir iddia! 20 sene Fenerbahçe başkanlığını yapmış bir insanın, böyle bir transferde bizi açıktan para vermeyle itham etmesi çok sıkıntılı bir durum. Aynı şeyi İrfan Can Kahveci'de de yaptı. Kulübü kutlayacağına, bizi SPK'ya şikayet etmekle tehdit etti. Beni değil, Fenerbahçe'yi şikayet ediyorsun. 3 milyon euro daha az. Aziz Yıldırım 15 verdim diyor, biz bütün ekibine ve kendisine 12 verdik. Sayın Aziz Bey'in ödediği 15 kendine mi, ekibine mi bilmiyorum.''

''2018'de aldığımız Fenerbahçe, Mourinho'yu hayatta düşünemezdi"

''2018'de aldığımız Fenerbahçe, Mourinho'yu hayatta düşünemezdi, aklının ucundan bile geçiremezdi. 2018'de aldığımız Fenerbahçe, Szymanski'ye Cengiz'e Dzeko'ya Tadic'e bu paraları vermeyi düşünemezdi. 6 senede finansal sorunları çözmesek de nefes alabilir noktaya getirdik. İstediğimiz noktaya yolumuz var. Hiç olmazsa önümüzü görebiliyoruz. Finansal yapımızın iyileşmesiyle paralel olarak takımımızın da ne kadar kuvvetlendiğini görebiliyorsunuz son 2 senedeki hamlelerle.''

"Alacağımız oyuncular belli"

''Alacağımız oyuncular belli. Hatta bazı yöneticilerimiz açıklayalım diyor, 3-5 tane fazla oy alacağız diye bitmemiş bir işi... Kesinlikle olmaz diyorum. Giderler bir ülkeye, çok önemli futbolcusunuz, bir fotoğraf çekerler, servis ederler transfer ediyoruz diye. Halbuki transferden çok uzaklardır. Medyada haber çıkartırlar, heyecan yaratmak için. Biz onu yapmak istemiyoruz. Tutamayacağımız sözü vaat olarak vermek istiyoruz.''

"FETÖ temizliği yapılamadı"

'Kurulmuş bir yapıt var. Ülkenin FETÖ'leşme dönemini biliyorsunuz, futbol daha yoğun bir şekilde FETÖ'leşti. Gereken temizlik hala yapılamadı, yapılmadı! 25 senede belli bir yapı oluşturulmuş, kurullarda, hakemlerde... Bir takımın kaç kongre üyesi var orada, denge de yok. Ne yazık ki ülkemizde insanlar bu görevlere gelince formaları üstlerinden atlamıyor. İktidar, devlet, hükümet demiyorum, futbolla ilgilenen siyasetçiler, bürokratlar var. Biz futbolun daha adil ortamda olmasını istiyoruz, bunun için isyan bayrağı açtık. Galatasaray ile oynadığımız 90 dakika bir replikti, anlatmaya çalıştıklarımıza orada yaşananlar. En azından o maçlık ilahi adalet oldu. 22. dakikada faul bile olmayan pozisyondan oyuncumuz atıldı. Çocuklar çıktılar, o atmosferde, şampiyonluk festivali için hazırlanan stadyumda olağanüstü mücadele ettiler. 6 derbinin 4'ünü kazandık, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet. Ona rağmen sistemi yenemedik.''

Ferdi Kadıoğlu için transfer sözleri

"Ferdi'yle sezon ortasında ilgilenen çok kulüp vardı. Henüz gelmiş bir teklif yok. Geldiğimiz noktada verdiğimiz sözler, yapmak istediklerimiz itibarıyla Ferdi'nin bizde kalması şart. 35-40 milyon euro gibi olağanüstü bir şey gelirse konuşuruz ama Ferdi bizde çok mutlu. Ferdi'nin %100 Fenerbahçe'de kalması için biz yönetim olarak pozisyonumuzu aldık. Ferdi de bir sene daha Fenerbahçe'de seve seve oynar."


Yorum Yazın