İKSV tarafından düzenlenen

Filmekimi'nin bu yılki programı belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Filmekimi'nin bu yılki programı belli oldu
Abone ol
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 23.sü düzenlenecek Filmekimi, bu yıl “Geldi iki gözümün çiçeği” sloganıyla 4-13 Ekim'de İstanbul, 10-13 Ekim'de Diyarbakır, 17-20 Ekim'de Ankara ve 24-27 Ekim'de İzmir'de gerçekleştirilecek. Etkinliğin biletleri 27 Eylül Cuma günü saat 10.30’da genel satışa açılacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen Filmekimi’nin programı açıklandı. Filmekimi’nde bu yıl Cannes’da Altın Palmiye’yi kazanan Anora ve En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanan The Substance / Cevher, Venedik’te Altın Aslan’ı kazanan The Room Next Door / Yandaki Oda ve Brady Corbet’e En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandıran The Brutalist gibi yapımların yanı sıra tanınmış yönetmenlerin merakla beklenen en yeni filmleri izleyiciyle buluşacak.

FİLMLER HANGİ MEKANLARDA GÖSTERİLECEK?

Filmekimi filmleri Beyoğlu’nda Atlas 1948 Sineması, Şişli'de City's Nişantaşı – CINEWAM Premium ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ve Sinematek/Sinema Evi'ne ek olarak bu yıl Şişli’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda da gösterilecek. Filmler Diyarbakır’da Paribu Cineverse Diyarbakır Ceylan, Ankara’da Kült Kavaklıdere, İzmir’de ise Paribu Cineverse Konak Pier İzmir’de izleyicilerle buluşacak. Diğer şehirlerde gösterilecek filmlerin listesi ve çizelgelerine Filmekimi web sitesinden ulaşılabilir.

AÇILIŞTA JOKER: İKİLİ DELİLİK FİLMİ VAR

Dünya çapında büyük sansasyon ve tartışmalar yaratan, 2019'da Filmekimi'nde Türkiye ön gösterimi yapılan Joker'in uzun süredir beklenen devam filmi ilk kez yine Filmekimi'nde, açılış filmi olarak izleyici karşısına çıkıyor. Joaquin Phoenix'in kendisine Oscar getiren Arthur Fleck/Joker rolüne geri döndüğü, Lady Gaga'nın Harley Quinn'e hayat verdiği Joker: İkili Delilik dünya prömiyerini eylülde Venedik Film Festivali'nde yaptı. Yönetmen koltuğunda yine Todd Phillips’in oturduğu, Bradley Cooper’ın da yapımcıları arasında yer aldığı film, Fleck/Joker'in "kendi içindeki müziği bulmasından" yola çıkarak müzikal öğeler de içeriyor.

ALTIN PALMİYE VE ALTIN ASLAN DA FİLMEKİMİ’NDE

Altın Palmiye’yi kazanan Anora ve Altın Aslan’ı kazanan Yandaki Oda Filmekimi’nde Türkiye prömiyerlerini yapıyor.Tangerine, The Florida Project ve Red Rocket'ta alıştığımız üzere karakterlerinin hissettiklerini tüm çıplaklığıyla, filtresiz aktaran Sean Baker’a Altın Palmiye kazandıran son filmi Anora, bir eskort ile bir Rus oligarkın veliahtı arasındaki trajikomik Külkedisi hikâyesini anlatıyor. Hızlı kurgusu ve karakterlerine duyduğu derin sempatiyle güçlenen film, izleyiciyi gözyaşlarından kahkahalara sürüklüyor.
Geçtiğimiz günlerde sona eren 81. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan’ı kazanan ve çokça övgü alan Pedro Almodóvar’ın Tilda Swinton ve Julianne Moore’un başrollerini paylaştığı son filmi Yandaki Oda (The Room Next Door) da Filmekimi’nde gösteriliyor.


Yorum Yazın