FTX'in alacaklı sayısı 1 milyonun üzerinde olabilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FTX'in alacaklı sayısı 1 milyonun üzerinde olabilir
Abone ol
İflas başvurusunda bulunan FTX'in alacaklı sayısı konusunda ilk tahmin 100 bin civarında olmuştu. Geçen birkaç günün ardından FTX'in alacaklılarının 1 milyonun üzerinde olacağı söylendi.

Şirketin avukatları son 72 saat içerisinde ABD ve diğer ülkelerdeki onlarca regülator ile görüştüklerini belirtti. Avukatlar, şirketin iflas başvurusu yaptığı 11 Kasım'da 100 bin seviyesinde olduğu tahmin edilen alacaklı sayısının çok daha fazla olduğunu belirtti. 

FTX avukatlarına göre alacaklı sayısı "1 milyonun üzerinde olabilir." Haberde belirtilen detaylara göre, bu tür iflas durumlarında borçlu şirket genellikle en yüksek alacaklı 20 kişinin listesini paylaşmakla yükümlü. Ancak, FTX'in iflası ve şirketin devasa borcu nedeniyle kripto borsasının avukatlarının en yüksek alacaklı 50 kişinin listesini hazırlamayı düşündüğü belirtildi. 

Bir diğer yandan, FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman Fried, bugün ilginç bir tweet serisi paylaştı. Bankman Fried, "What" yazdıktan sonra anlam ifade etmeyen ve tek harf içeren paylaşımlar yaptı. 

Fried, tweet serisini "Yasal tavsiye değildir. Finansal tavsiye değildir. Hatırladığım kadarıyla hepsi bu" yazarak bitirdi. 


    Yorum Yazın