Örgütlü suçlar inceleme altına aldı!

Galatasaray'da 56 milyon euro'luk bilet vurgunu mu yapıldı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Galatasaray'da 56 milyon euro'luk bilet vurgunu mu yapıldı?
Abone ol
Karaborsa yöntemiyle 5 bin Euro’ya varan fiyatlarla yurt dışından gelen taraftarlara satılan biletler, örgütlü suçlar tarafından başlatılan soruşturma ve yılda 56 milyon euro haksız gelir iddiası…

Oda Tv’nin haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan şikayetin ardından örgütlü suçlar bürosu tarafından soruşturma başlatıldı. Şikayetin gerekçesi, Galatasaray’da kombine olarak satılmayan yaklaşık 10 bin biletin yüksek fiyatlarla devredilmesi.

56 MİLYON EURO HAKSIZ GELİR

İddiaya göre normal fiyatından satın alınan biletler karaborsa yöntemiyle 5 bin Euro’ya varan fiyatlarla yurt dışından gelen taraftarlara devrediliyor.
Bu yöntemle satılan biletlerden toplamda 56 milyon Euro gelir elde edildiği tahmin ediliyor. Bu yöntemin içerisinde bazı taraftar gruplarının da olduğu ifade ediliyor. Fahiş fiyatlarla satıldığı iddia edilen biletler sistemden özel bir yöntemle kapatılıyor.
Geçen yıl Fenerbahçe maçında 20 bini aşkın kombinenin devredildiği, bu biletlerin de 3 bin ile 5 bin Euro fiyat aralıklarıyla satıldığı öne sürüldü.

ÖZEL BİR SİSTEMLE KOLTUKLAR SATILMIŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR

Bilet usulsüzlüğü içinde 18 kişinin yer aldığı ve satışa çıktığı andan itibaren özel bir uygulama ile koltukların büyük bir çoğunluğunun satılmış gibi gösterilerek işaretlendiği, ardından da yüksek fiyatlara devredildiği belirtildi.
Galatasaray son günlerde karaborsa operasyonuyla çalkalanıyor. Gündeme gelen iddialara Fatih Altaylı'dan da destek geldi:

“Galatasaray'da 56 milyon Euro'luk dev yolsuzluk bir kişinin cebine girmiyor. Yönetim Kurulunda eski ve yeni bazı üyeler, kulüp genel sekreterinin adı çok geçiyor. 

Bahsedilen bilet miktarı 5 ila 10 bin arasında değişiyor ve özellikle Galatasaray-Fenerbahçe maçı ile bazı Avrupa maçlarında karaborsada satışa sunulduğu iddia ediliyor. Sistem, kombinesi olup maça gitmeyenlerin biletlerini kulübe iade etmeleri üzerine kurulu. Bu biletlerin tekrar satışa çıkarıldığı ve buradan elde edilen paraların bir kısmının taraftar gruplarına, bir kısmının ise yönetime gittiği öne sürülüyor. Bu konuyu Dursun Özbek’e de aktardım. Bu konunun üstüne gideceğini söyledi, ancak bir gelişme olmadı.”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan şikayetin ardından, örgütlü suçlar bürosu tarafından bir soruşturma başlatıldı. Şikayetin gerekçesi, Galatasaray maçlarında kombine bilet olarak satılmayan yaklaşık 10 bin biletin yüksek fiyatlarla devredilmesi. Bu yöntemle satılan biletlerden elde edilen gelirin 56 Milyon Euro'ya ulaştığı iddia ediliyor.


Fatih Altaylı, kulüp içinde yönetici, personel ve bazı taraftar gruplarının süreçte aktif olduğunu söylemesinin ardından Dursun Özbek'ten açıklama geldi.

Dursun Özbek bugün gerçekleşen basın toplantısında konuya dair sorulan soruya sert bir cevap verdi:

"Elinizde bir belge ve bilgi varsa gelin bize söyleyin. Bu işin ilk üzerine gidecek ve insanların gerekli cezayı alması konusunda ilk harekete geçecek kişi ben ve yönetim kurulu. Büyük bir camiayı böyle bir töhmet altında bırakacak söylem içine girebilmek için net bilgi sahibi olmak lazım. Eğer birisi bu işi elinde belge var gibi söylüyor ve bana müracaat etmiyorsa o kişiyi müfteri olarak yaftalamak lazım. Artık bunun sonlanması gerek. İnsanların Galatasaray'a kötülük ettiklerini farkına varması lazım. Şu ana kadar yaptığımız soruşturmada ortada bir şey yok."
 


Yorum Yazın